• Haberler
  • Spor
  • Mourinho'nun yıldızı Nicola Zalewski kimdir?

Mourinho'nun yıldızı Nicola Zalewski kimdir?

Mourinho'nun yıldızı Nicola Zalewski kimdir,hangi takımda forma giyiyor? işte detaylar...

Nicola Zalewski,23 Ocak 2002 tarihinde İtalya’nın Tivoli kentinde dünyaya gelen Polonya asıllı bir futbolcudur. Futbolda Roma altyapısında başlayan Zalewski, 2011 yılında kulübün genç takımına katılmış ve burada gelişimini sürdürmüştür.

2021 yılında Roma’nın A takımına yükselen Zalewski, özellikle sağ ayağını etkili bir şekilde kullanması ve çok yönlülüğü ile dikkat çekmektedir. Hem sol bek hem de orta sahanın sağında görev yapabilen genç oyuncu, mücadeleci yapısıyla da tanınmaktadır.

Seri A’da Roma forması giyen Zalewski, 2024-2025 sezonunda 3 maçta 142 dakika sahada kalmış ancak henüz gol ya da asist katkısı yapmamıştır. Bir önceki sezon ise Roma adına 33 maçta görev almış ve 3 asist yapmıştır.

Polonya milli takımında da farklı yaş kategorilerinde forma giymiş olan Zalewski, A milli takım ile 23 maça çıkmış ve bu maçlarda 2 gol atma başarısı göstermiştir. 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Polonya adına mücadele eden oyuncu, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da Polonya formasını giymiştir.

Zalewski'nin kariyerinde UEFA Konferans Ligi Kupası ve U17 İtalya Ligi şampiyonluğu bulunuyor.

Genç yaşına rağmen hem kulüp hem de milli takım düzeyinde dikkat çeken performanslar sergileyen Zalewski, gelecekteki potansiyel ile Avrupa futbolunun önemli isimlerinden biri olarak gösteriliyor.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme