MİT'ten siber operasyon: 11 tutuklama

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde düzenlenen operasyon sonucunda binlerce kişinin verilerini ele geçiren siber casus ağı çökertildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile birlikte bir siber casusluk şebekesine yönelik ortak operasyon gerçekleştirildi. Türkiye’nin de içinde olduğu dünya genelinde binlerce insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk ağı, düzenlenen operasyon sonucu çökertildi. Öte yandan, operasyonda şebeke içinde yer alan 11 kişi yakalandı.

VERİLERİ TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE PAYLAŞTILAR

MİT'in elde ettiği istihbarata göre, yurtdışı uzantıları da olan siber casusluk ağının birçok ülkeden ele geçirdikleri kişisel verileri terör örgütleri dâhil, talep eden herkesle paylaştığı belirlendi. MİT'in uzun süredir takip ettiği casusluk şebekesinin, özellikle terör örgütleri için hayati önem taşıyan bilgileri sağladığı tespit edildi.

Operasyon çerçevesinde, örgüt üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çok sayıda internet sitesinin de erişime kapatılması sağlandı. Gizlilik kararı olan soruşturmaya ilişkin çalışmalar detaylı şekilde devam ederken ele geçirilen veriler titizlikle inceleniyor.

SADECE TÜRKİYE İLE SINIRLI KALMAYACAĞI BEKLENİYOR

Son derece kritik öneme sahip olan kişisel verilerin korunmasına karşı MİT’in de, siber casusluk operasyonlarını genişleterek sürdürmesi bekleniyor. Casusluk ağına karşı yapılan operasyonların sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp, yurt dışındaki bağlantıları da mercek altına alınması bekleniyor.

Bakmadan Geçme