MİT'ten PKK/KCK'nın Fransa yapılanmasına operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiğu ortak operasyon sonucu, PKK/KCK'nın Fransa yapılanmasında aktif faaliyet gösteren Fransa vatandaşı yakalanarak gözaltına alındı.

MİT, PKK/KCK’nın Avrupa yapılanmalarına yönelik operasyonları sürüyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere esasen, PKK/KCK’nın Fransa yapılanmasında aktif faaliyet gösteren Fransa vatandaşı Denis Daniel Korkmaz, Fransa’da PKK/KCK adına para toplama, adam kazandırma, üst düzey kadrolar da dahil insan ve malzeme aktarımı gibi illegal faaliyetler gerçekleştiriyordu.

MİT’TEN KAÇAMADI

İstihbarat birimlerinin uzun süredir takip ettiği Denis Daniel Korkmaz, farklı isim kullanmasından dolayı rahat hareket etse de MİT’ten kaçamadı.

Denis Daniel Korkmaz’ın Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde olduğu MİT tarafından belirlendi. Korkmaz’a yönelik operasyon için düğmeye basıldı. Gözaltına alınan Korkmaz, daha sonra sınır dışı edildi. Korkmaz’ın yakalanması ile örgütün Fransa yapılanmasına ilişkin birçok bilgiye de ulaşıldı.

MİT'ten PKK/KCK'nın Fransa yapılanmasına operasyon

Bakmadan Geçme