MİT'ten Afrika'da operasyon!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara'yı, Afrika'da düzenlediği operasyon sonucu yakaladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda, El Kaide üyesi Baykara'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye/İdlib'deki üs bölgelerine ve bir konvoyuna düzenlenen eylemler içerisinde yer aldığını belirledi. Baykara'nın TSK'ya yönelik birçok eylem planladığı da tespit edildi.

El Kaide üyesi Baykara'nın Türkiye, Suriye ve Irak'ta örgüt adına birçok faaliyet yürüttüğü, 2014-2019 yılları arasında Suriye'de El Kaide ve çeşitli grupların bünyesinde yer aldığı, Suriye'de yerel polis karakollarına yönelik 5 saldırı ve Suriye/Taka şehrinde de 3 bombalı saldırı gerçekleştirdiği, Türkiye'de hassas noktalara ilişkin eylemler planladığı ortaya çıkarıldı.

Terörist Baykara'nın Türkiye'nin kendisini takip ettiğini anlaması üzerine Afrika'ya kaçtığı tespit edildi. Baykara, MİT'in yaptığı istihbarat ve risk analizleri sonucunda bir Afrika ülkesinde yakalandı. İfadesinde, sınır ötesinde TSK'ya yönelik yaptığı eylemleri itiraf eden Baykara, Türkiye'de bulunan birçok hassas noktaya planladığı eylemleri ve birlikte hareket ettiği şahısların da kim olduğunu söylediği belirtildi.

Bakmadan Geçme