• Haberler
  • Ekonomi
  • Milyonlarca kullanıcısı bulunan e-ticaret şirketi iflas etti! Topladığı yatırım da kurtarmaya yetmedi

Milyonlarca kullanıcısı bulunan e-ticaret şirketi iflas etti! Topladığı yatırım da kurtarmaya yetmedi

Koronavirüs sürecinin en başarılı e-ticaret şirketleri içerisinde gösterilen New York merkezli Benitago, 325 milyon dolar fon toplamasına rağmen iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı 

Ekonomik problemler tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Özellikle hem enflasyon rakamları hem de FED'in faiz politikasının ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde son 1 ay içerisinde onlarca iflas gerçekleşmişti. Bu iflaslara bir yenisi daha eklendi. Son dönemin en başarılı e-ticaret girişimlerinden kabul edilen Benitago, tüm kurtarma çabalarına rağmen iflas ettiğini duyurdu. 

Wall Street Journal'ın haberine göre firma, Çarşamba günü Manhattan'daki ABD İflas Mahkemesi'nde alacaklılardan koruma talebinde bulundu ve hem varlık hem de yükümlülüklerin 50 milyon ila 100 milyon dolar arasında olduğunu belirtti.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan e-ticaret şirketi iflas etti! Topladığı yatırım da kurtarmaya yetmedi

İFLAS SÜRECİNDE BİLE KAR ELDE ETTİ

ABD'li şirket, ürünlerini Amazon üzerinden satan işletmeleri satın alan bir dizi yatırım grubundan biri ve bunu COVID-19 salgını boyunca büyük bir başarı elde etti.

Ancak Benitago'nun kaderi, makroekonomik güçler nedeniyle hızlı ve dramatik bir şekilde tersine döndü ve e-ticaret sektörü son iki yılda dramatik bir şekilde küçüldü.

Ne yazık ki firma açısından, e-Ticaret sektörü küçülmeye devam ederken şirket büyük ölçüde durgunlaştı ve şu anda başvuru sırasında şirket yaklaşık 7,5 milyon dolar nakit elde etmişti.

Benitago gibi toplayıcıların geçen yılın ortasından bu yana e-ticaret talebindeki büyümenin salgın öncesi seviyelere gerilemesi nedeniyle dengelenmesiyle sorun daha da güçlendi.

İddiaya göre Benitago, iflas süresince borcunu yeniden yapılandırmayı ve işin bir kısmını satmayı planlıyor. Mahkeme belgeleri, e-ticaret şirketinin 15 markanın fikri mülkiyet haklarına sahip olan ve sağlık takviyeleri, ofis ürünleri ve güzellik ürünleri de dahil olmak üzere 300'den fazla ürün satan kuruluşlardan ayrılmaya bile istekli olacağını gösterdi.

Kaynak: Fintech.global Derleme: Hakimiyet.com.tr

Bakmadan Geçme