Milliler, UEFA A Ligi için Macaristan deplasmanında
A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi A/B play-off turu rövanşında Macaristan ile karşı karşıya gelecek. Puskas Arena'da oynanacak mücadele, yarın TSİ 20.00'de başlayacak ve TV8'den canlı yayınlanacak.
Karşılaşmada Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer düdük çalarken, yardımcıları Robert Kempter ve Christian Dietz olacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Florian Badstübner olarak belirlendi.
Avantaj Türkiye’de
İstanbul’da oynanan ilk maçı 3-1 kazanan ay-yıldızlı ekip, Macaristan karşısında avantajlı bir şekilde sahaya çıkacak. Milliler, galibiyet, beraberlik veya tek farklı mağlubiyet halinde UEFA Uluslar Ligi A Grubu’na yükselecek.
Macaristan’ın tur atlaması için en az üç farklı galibiyet alması gerekiyor. Ev sahibi ekibin iki farklı üstünlüğü durumunda ise maç uzatmalara gidecek.
Milli Takım’da Kadro Gelişmeleri
Sarı kart cezaları sona eren Arda Güler ve Merih Demiral, teknik heyetin görev vermesi halinde sahada olabilecek. İlk maçta cezalı duruma düşen Orkun Kökçü ise rövanşta forma giyemeyecek.
Öte yandan sakatlıkları bulunan Mert Günok ve Yunus Akgün, aday kadrodan çıkarıldı. Yerlerine Palermo forması giyen savunma oyuncusu Rayyan Baniya kadroya dahil edildi.
Milli Takım’ın Macaristan Maçı Kadrosu
Kaleciler: Berke Özer (Eyüpspor), Muhammed Şengezer (Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
Defans: Abdülkerim Bardakçı, Kaan Ayhan (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür, Yusuf Akçiçek (Fenerbahçe), Samet Akaydın, Taha Şahin (Rizespor), Rayyan Baniya (Palermo)
Orta Saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Demir Ege Tıknaz (Rio Ave), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Dortmund)
Forvet: Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Can Uzun (Frankfurt), İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica)
Bakmadan Geçme





