Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin' den açıklama !

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrenciler için yapılan 'Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri' programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, bu programda yer alan öğrencilere Türkiye'ye hizmet etme ve katkı sağlama misyonunu benimsemeleri gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin' den açıklama !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Tekin'in konuşmasında öne çıkan başlıklardan biri, yurt dışına gönderilen öğrencilerin Türkiye'yle ilgili çalışma yapmalarına karşı olduğunu belirtmesi oldu.

Özellikle sosyoekonomik, etnik, dini ve ideolojik yapılarla ilgili tezlerin Türkiye'deki akademisyenler tarafından yapılması gerektiğini ifade etti. Bakan Tekin, Türkiye'nin bu konuda yeterli akademisyene sahip olduğunu ve yurt dışına gönderilen öğrencilerin farklı amaçlarla gitmelerini ve bu amaçları gerçekleştirmelerini istediğini dile getirdi.


Bakan Tekin ayrıca, yurt dışında eğitim görecek öğrencilere, sahip oldukları imkanları iyi değerlendirip Türkiye'ye karşı borçlarını ifa etmeleri gerektiğini söyledi.

Program kapsamında, uzun yıllar yurt dışında yaşamış kişilerin deneyimlerinden de faydalanılacağını ve öğrencilere rehberlik edileceğini ekledi.

Bakmadan Geçme