Migrene iyi gelen mucizevi besinler

Sık sık migren ağrısı çekiyorsanız, tedaviye başvurmanız zorunludur. Ancak en basit yollardan biri sağlıklı beslenmektir.

Migren ağrısı hastaların günlük yaşamını yavaşlatacak kadar şiddetli olabilir. Hayatı kabusa çeviren şiddetli baş ağrılarının önüne geçmek için yapabileceğiniz en basit şeylerden biri ne yediğinize dikkat etmektir. İşte migren ağrınızı azaltabilecek besinler:

1. İncir, iltihabı azaltan ve baş ağrılarını uzak tutmaya yardımcı olan potasyum içerir.

2. Lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar açısından zengin olan avokado, şiddetli baş ağrılarını hafifletir.

3. Somon, omega 3 yağ asitleri ve B2 vitamini açısından zengindir. Şiddetli baş ağrısı çekenler için mucize besinler arasında. Aynı zamanda iltihabı azaltır ve genel olarak migrenle mücadeleye yardımcı olur.

4. Tatlı patatesler sadece lezzetli değil aynı zamanda migrenle mücadelede de faydalıdır. C vitamini açısından oldukça zengindir. B1 vitamini ve potasyum içerir. Baş ağrısı çekerken tatlı patates tüketmek ağrıyı azaltır ve sinir sistemini sakinleştirir.

5. Bol su içmek migren ağrısının hafiflemesinde en büyük etkenlerden biridir. Karpuz, havuç, salatalık, kereviz gibi besinlerin tüketilmesi vücuttaki su dengesinin düzenlenmesini sağlayacaktır.

6. Lahana, içerdiği omega 3 ve lif nedeniyle migrene karşı en iyi savunma mekanizmasını geliştirir.

7. Yapılan deneylere göre yoğurt bol miktarda B vitamini içeriyor ve migrene karşı oldukça etkili. Günlük beslenmenize yoğurt eklemek migren ağrısını büyük ölçüde azaltacaktır.

8. Yüksek miktarda C vitamini içeren limon suyunun sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan biri migren ağrısının önlenmesidir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme