• Haberler
  • Konya
  • MEVKA'nın mermer raporu yatırımcılara ışık tutacak

MEVKA'nın mermer raporu yatırımcılara ışık tutacak

Mevlana Kalkınma Ajansı, son olarak hazırladığı 'Karaman İli Mermer İşleme Tesisi Ön Fizibilite Raporu'nun tanıtım toplantısı için Karaman Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda mermer sektöründe faaliyet gösteren işadamları ile bir araya geldi.

MEVKA'nın mermer raporu yatırımcılara ışık tutacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Konya-Karaman Bölgesi’nde uyguladığı mali ve teknik destek programlarının yanı sıra, bölgede yer alan firmaların ihtiyaç duydukları çeşitli konulara yönelik olarak raporla da hazırlayan Mevlana Kalkınma Ajansı, son olarak hazırladığı “Karaman İli Mermer İşleme Tesisi Ön Fizibilite Raporu’nun tanıtım toplantısı için Karaman Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda mermer sektöründe faaliyet gösteren işadamları ile bir araya geldi.

Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız koordinasyonunda yürüttüğümüz fizibilite raporları çalışmalarımız doğrultusunda da Karaman’da; Pektin Üretimi, Sirke Üretimi ve Mermer İşleme Tesisi Kurulumu konusunda, Konya’da ise Konaklama Tesisi Kurulumu, Jelatin Üretimi, Lisanslı Depoculuk, Soğuk Dövme Namlu Üretimi ve Buğday Kepeği ve Glüten İmalatı konularında Ön Fizibilite Raporları yine Ajansımız tarafından hazırlanarak bölge yatırımcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Ajansımız desteği ile Karaman’da bulunan yatırımcılarımıza yönelik olarak hazırlanan Karaman İli Mermer İşleme Tesisi Ön Fizibilite Raporu ile de Karaman ilinde mermer işleme tesisi kurulmasının uygunluğunun tespit edilmesi, yatırımcılarda yatırım fikri oluşturulması ve detaylı fizibilite çalışmalarına altlık oluşturulması amaçlanmıştır. Mermer işleme sektörünün ayrıntılı bir şekilde ele alındığı bu rapora göre, Karaman ilinde son zamanlarda mermer sektörü özelinde madencilik yatırımlarının hız kazandığını, Orta Torosların eteklerinde yer alan ve topraklarının yaklaşık 3’te 2’si dağlık alanlardan oluşan Karaman’ın büyük bir mermer potansiyelinin bulunduğunu görüyoruz. 2020 yılı sonu itibariyle 30 adet ruhsatlı mermer ocağı ve mermer işleme alanında mikro ölçekli işletmeler de dâhil olmak üzere toplamda 71 adet firmanın faaliyet gösterdiğini de yine hazırlanan raporda müşahede edilmektedir” ifadelerine yer verdi. haber merkezi

 

Bakmadan Geçme