MEVKA ve Teknokent öncülüğünde girişimciliğe ilk adım
Mevlana Kalkınma Ajansı ile Konya Teknokent arasında TeknoGirişim Dersi alan öğrencilere teknik danışmanlık, iş planlamaya yönelik sözleşme imzaladı.
Kurum olarak imzaladıkları sözleşmenin ardından değerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı “Ajans olarak, sorumluluk alanımızda yer alan Konya ve Karaman illerimizde faaliyet yürüten paydaşlarımıza yönelik olarak uyguladığımız mali ve teknik destek programları ile bölgemizin her açıdan gelişimine katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra, bölgemizde girişimcilik altyapısının geliştirilmesi, girişimlerin ticarileştirilmesine katkı sağlanması ve ekosistemi oluşturan yapıların eşgüdüm halinde çalışmasının sağlanması amacıyla da ajansımız tarafından pek çok çalışma yürütülmektedir. dedi
Yürütülen bu çalışmalar çerçevesinde bölgemizdeki girişimci adaylarının iş fikirlerini hayata geçirebilecekleri mekânların oluşturulması amacıyla İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Karaman İş Geliştirme Merkezi Ajansımızın güdümlü proje destekleri ile hayata geçirilmiş, yine bölgemizde girişimcilik alanında faaliyet gösteren kurumların kendi aralarındaki işbirliğinin güçlendirilmesi adına Konya ve Karaman İl Girişimcilik Komiteleri kurularak pek çok demoday, seminer, webinar ve çalıştay gibi etkinlikler gerçekleştirilmiştir.
Son olarak da 2021 yılında Teknoloji ve İmalat tabanlı girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla Konya ve Karaman illerimizde yer alan 6 üniversitemiz ile ajans olarak imzaladığımız protokolle başlayan TeknoGirişim Dersi Programı kapsamında; özel olarak hazırlanan müfredat doğrultusunda, bugüne kadar 800’den fazla öğrenciye 14 hafta boyunca seçmeli TeknoGirişim dersleri verilmiş ve bu dersi alan öğrencilerden proje fikirleri başarılı olanlara ücretsiz mentörlük hizmetleri sağlanmış ve bu öğrencilerimiz yatırımcılar ile bir araya getirilmiştir.
Bugün imzaladığımız sözleşme çerçevesinde de 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda TeknoGirişim derslerini alan 297 öğrenci arasından jüri değerlendirmeleri neticesinde proje fikri başarılı bulunan girişimci adaylarına Konya Teknokent tarafından teknik danışmanlık, iş planı geliştirme, iş fikri proje dosyası hazırlama ve sunum-sunuş teknikleri konusunda mentörlük hizmetlerinin sağlanması hedeflenmektedir. Yürütülecek olan bu çalışmada nihai hedef ise, girişimci adaylarımızın henüz üniversite eğitimlerini alırken girişimcilik konusunda bilinçlendirilmesi ve öğrencilerin iş fikirlerini ticarileştirmeleri noktasında onlara rehberlik edilmesidir. Genç girişimcilerimize verilecek bu hizmetlerin yeni başarı hikâyelerinin çıkmasına vesile olacağına olan inancımızla ajans olarak, bölgemizdeki tüm paydaşlarımıza olduğu gibi girişimci adaylarımıza da desteğimizin artarak devam edeceğini özellikle ifade ederek, yürütülecek çalışmaların girişimcilerimiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.
Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu ise, “Konya Teknokent olarak, genç girişimcilerin teknoloji odaklı iş fikirlerini geliştirmeleri ve ticarileştirmeleri için çaba harcıyoruz. Mevlana Kalkınma Ajansımızın sunduğu bu değerli fırsatlarla, öğrencilerimizin potansiyellerini keşfetmelerine ve iş dünyasına adım atmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Teknokent olarak, teknik danışmanlık, iş planı geliştirme ve sunum becerileri gibi konularda genç girişimcilere rehberlik etmekten gurur duyuyoruz. Bu iş birliğiyle, bölgedeki yenilikçi fikirlerin desteklenmesi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hedefimize bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyoruz. Genç girişimcilerin başarılarına tanık olmak ve onların yanında olmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır” diye konuştu.