Metin: Biz sendikacılık yapıyoruz!
Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversite Şube Başkanı Şenol Metin yazılı bir açıklama yaparak sendikalar için Mayıs ayının ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi
Şenol Metin yaptığı yazılı açıklamasında ‘Sendikalar için mayıs ayı kritik aydır. Mayıs ayı üye sayıları esas alınarak yetkili sendika belirlenir, bir tutanağa bağlanır. Bu tutanak üzerinden de sendikalar kendi içlerinde geçmiş yılın muhasebesini yapar, gelecek yılın stratejisini belirler. Her yıl yapılan bu işlemler bu yılda yapıldı.
Eğitim iş kolunda da sendikaların üye sayıları belirlendi, Eğitim sendikacılığının, üniversite sendikacılığın marka kurumu Şubemizin ilk kongresini yaptığı 2015 Kasım’ından beri sürdürdüğü etkili/yetkili sendikacılığın kamu vicdanında makas bulduğunu gösteren son 6 yılda yaşadığımız istikrarlı büyümeye benzeyen bir tabloyu 7. yılımızda da gördük. Rabbimize şükrediyoruz.
Üniversite sendikacılığında bir marka olan Eğitim-Bir-Sen Konya Üniversite Şubesi, sadece sendikal refleksleri ile değil eğitim sendikacılığının sivil reflekslerinde de en müstesna şubesidir. Sendikacılığın yüzakı kurumlardandır. Bu tespit amme vicdanında tescil edilmiş, şehrin tüm bileşenlerince takdir edilmiş, üniversite kamuoyunca da son imzalanan mutabakat metni ile de tespit edilmiştir.
Promosyonların üniversite çalışanlarına tam ve eksiksiz ödenmesi gibi, disiplin kurullarında üyelerinin haklarının savunulması gibi, Kurum İdare Kurulları gibi Katılımcı Sendikacılığın en kristal örneklerini sunan, alanında öncü uygulamalara imza atan şubemiz, üniversite içi diplomasi ve gerektiğinde basın açıklamaları ile yalnızca Konya üniversitelerine değil Türk akademisine vizyon tanımlaması yapmaktadır.
‘Eğitim-Bir-Sen sadece sendika değildir.’ Mottosunda Şubemiz sendikal sahada kalmakla kalmamış, Kızılay ile yapmış olduğumuz Gönüllü Kan Bağışçılığı ve Kök Hücre Bağışçılığı gibi sosyal sorumluluk projeleri ile de göz doldurmaktadır. 12 hafta süren alanında uzman akademisyenlerin öğretim kadrosunda çalıştığı ‘Sendika Liderlik Okulu’ programı ile gelecekte şubemizi emanet edeceğimiz kadroları eğitmekteyiz.
Şubemiz gerektiğinde de Selçuk Üniversitesi’nde yaşanan ‘Servis Sorunu’ örneğinde olduğu gibi,
Üniversitelerimizin hizmet araçlarının makam araçları gibi kullanımındaki yanlışlarda olduğu gibi,
Covid Pandemi döneminde yüz yüze sınav ısrarından geri dönüşte olduğu gibi, gerektiğinde üniversitelerin yanlış kararlarını geri aldıran bir baskı grubu olarak da çalışmaktadır.
Bu tavrı ile de şubemiz üniversite kamuoyunun, şehir bileşenlerinin ve Türk akademisinin takdirine mazhar olmuştur. ŞEYMA BIYIKLI