Mercimek kalp hastalıkları riskini azaltıyor

Bilim adamları, düzenli mercimek tüketiminin yetişkinlerde daha düşük kalp hastalığı riski ile ilişkili olduğunu söylüyor.

Baklagil ailesinin bir üyesi olan mercimek, zengin bir lif ve protein kaynağıdır. Ayrıca potasyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, selenyum, riboflavin, fosfor, B6 vitamini gibi sağlığın korunması ve bağışıklık sisteminin işleyişi için önemli olan birçok maddeyi içerir. Düzenli mercimek tüketimi yetişkinlerde daha düşük kalp hastalığı riski ile ilişkilidir.

Ayrıca bahse konu olan bileşik ve bileşenlerin etkileri sayesinde bilim insanları, mercimek tüketiminin yalnızca kalp hastalığı riskini azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda diğer sorunlara karşı da daha güçlü bir koruma sağladığına inanıyor.

Mercimek tüketmenin faydaları: Kötü kolesterol seviyesini düşürür; yorgunlukla savaşır; kanser riskini azaltır; tokluk hissini arttırır; diyabet olasılığını azaltır, kan basıncını normalleştirmeye yardımcı olur, kabızlığı önler; kilo kontrolüne ve zayıflamaya yardımcı olur.

Aynı zamanda uzmanlar, başlangıçta mercimeği az miktarda tüketmeyi tavsiye ediyor. Bir kerede büyük miktarda almak kabızlığa neden olabilir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme