Meramı eski günlerine Başkan KAVUŞ'turuyor

Konya'nın tarihi meram köprüsü etrafında yapılan düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Meram Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile Meram eski neşeli ve cıvıl cıvıl günlerine tekrar kavuşuyor

Meram denilince akıllarda, deresi etrafında piknik yapan aileler, dere içinde küçük kayıklarla gezenler, süt mısırı satılan tezgahlar,  çay bahçesinde çay eşliğinde yapılan koyu sohbetler, etrafta koşturan çocuklar, kısacası neşe dolu cıvıl cıvıl bir fotoğraf canlanırdı. Uzun bir süredir bu canlılığa hasret kalan Meram, yapılan son çalışmalarla o nostaljik özlenen canlı neşeli günlerine kavuşuyor.

Meramı eski günlerine Başkan KAVUŞ'turuyor
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş yapılan çalışmalarda sona gelindiğini belirterek ‘Şehrin en çok bilinen ve sevilen bölgelerinden biri olan tarihi Meram Meram Köprüsü etrafında yeşil dokuyu bozmadan Meram Çay Bahçesi’nin yenilenerek tekrar hizmete sunacağız. Yapılan çalışmaların neticesinde ‘Tarihi Meram Çay Bahçesi’nin adeta küllerinden yeniden doğacak” diye konuştu.

Meramı eski günlerine Başkan KAVUŞ'turuyor
Geçmişte şehrin gerek hafta içinde gerekse hafta sonunda adeta buraya aktığını hatırlatan Başkan Kavuş, “Eskiden yaz aylarında çocuklar her gününü burada geçirir, hemşehrilerimiz çayını, kahvesini içer, görkemli, büyük, yeşil ağaçların altında nefes alır, pikniğini yapar ya da gözlemesini, sac böreğini yer, günün, haftanın yorgunluğunu burada atardı. İşte bu güzel alanı eski ihtişamlı günlerine döndürmek amacıyla başlattığımız çalışmalarda son yaklaştık. Burası artık ‘Tarihi Meram Çay Bahçesi’ olarak yeniden hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. Misafirlerine nostaljik anlar yaşatacak” şeklinde konuştu.    

Meramı eski günlerine Başkan KAVUŞ'turuyor
Çalışmaların aralıksız ve hızlı bir şeklîde devam ettiği tarihi Meram köprüsü ve çevresinde son dokunuşlar yapılıyor. Yarın hizmete açılması beklenen tesis ile Meram eski günlerine kapılarını açıp Konyalılara ve kent dışından gelenlere hizmet verecek. Tarhı Meram köprüsü çevresinde yapılan çalışmalar sonunda meram çay bahçesinde vatandaşlar, aperatif yiyeceklerin yanı sıra mevsime uygun içeceklerini yudumlarken maziyi yad edecek. Kısacası Meram artık eski günlerine KAVUŞ’acak

Meramı eski günlerine Başkan KAVUŞ'turuyor

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme