• Haberler
  • Sağlık
  • Maydanoz suyu: Böbrek taşlarını eritir, şekeri azaltır

Maydanoz suyu: Böbrek taşlarını eritir, şekeri azaltır

Maydanoz suyuyla tedavi edilebilecek hastalıkların sayısı oldukça fazla ve çeşitlidir.

Maydanoz suyu içerdiği vitaminler nedeniyle diğer meyve sularına göre üstündür. Vücudun genç kalmasını sağlayan retinol, nikotinik asit, beta-karoten, B grubu vitaminleri, folik asit, K, H, E ve C vitaminlerini içerir. Bu bitki biyoflavonoidler, uçucu yağlar, mineraller açısından zengindir: kalsiyum, magnezyum, çinko, manganez, potasyum, fosfor, bakır ve sodyum.

Maydanoz suyunun etkisi oldukça güçlü olduğundan saf haliyle asla 30-60 gramdan fazla kullanılmamalıdır. Belirtilen dozu havuç, marul ve ıspanak suyuyla karıştırarak almak daha iyidir.

Maydanoz suyuyla tedavi edilebilecek hastalıkların sayısı oldukça fazla ve çeşitlidir. Ham, taze sıkılmış maydanoz suyu oksijen değişimini iyileştirir, adrenal ve tiroid bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Öte yandan bu meyve suyundaki elementler kan damarlarını, kılcal damarları ve atardamarları güçlendirir.

Yapraklarının suyu daha faydalıdır. Maydanoz içerdiği maddeler nedeniyle idrar yolu hastalıklarına faydalıdır, iltihapları giderir, ödemi önler. Maydanoz suyunun düzenli tüketimi böbrek ve mesane taşlarını ve tuzları eritir. Maydanoz yapraklarının suyu tiroid bezinin, adrenal bezin fonksiyonunu normalleştirir, şeker miktarını azaltır, mikropları ve parazitleri yok eder.

Maydanoz suyunun sindirim sistemine de büyük faydaları vardır. Sindirim enzimlerinin salgılanmasını arttırır, bağırsak peristaltizmini arttırır, disbakteriyozu ortadan kaldırır ve gastrointestinal bozuklukları önler. Maydanoz suyu aynı zamanda hipoasit gastritte de faydalıdır.

Maydanoz suyu kan damarlarının durumu üzerinde olumlu etkiye sahiptir, güçlerini ve elastikiyetlerini korur, kan pıhtılarının oluşumunu önler, tuzları, fazla sıvıyı ve toksik maddeleri vücuttan uzaklaştırır.

Ciltte oluşan lekelerin, kızarıklıkların ve kırışıklıkların önlenmesi için maydanoz suyu kullanılabilir. Cilde olan faydası antiinflamatuar, yenileyici, bakteri yok edici, beyazlatıcı ve besleyici özelliklerine dayanmaktadır.

- Yaşlılık lekelerinden kurtulmak için sorunlu bölgelere maydanoz suyu sürülür ve ciltte tamamen kuruduktan sonra suya batırılmış tamponla silinir.

- Cildi yenilemek ve elastikiyetini arttırmak için 1:6 oranında maydanoz ve sudan oluşan buz küpleri ile cilt silinir.

- Göz şişliğini ve yorgunluğunu gidermek için maydanoz suyuna batırılmış pamuk 15 dakika boyunca göz kapaklarına konur.

- yumurta sarısı, ekşi krema ve maydanoz suyundan oluşan maskenin beyazlatıcı ve besleyici etkisi vardır.

Maydanoz suyu güçlü bir etkiye sahip olduğundan ılık su, havuç veya salatalık suyuyla karıştırılması tavsiye edilir. Meyve suyu hazırlandıktan hemen sonra alınmalıdır.

Bu bitkinin suyu hamile kadınlar için kontrendikedir. Çünkü maydanoz suyu rahim kaslarının aktivitesini etkileyerek erken hamileliğe neden olabilir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme