• Haberler
  • Ekonomi
  • Mahfi Eğilmez: 'Kredi kartı limitinden ve kullanılan krediden vergi alınamaz'

Mahfi Eğilmez: 'Kredi kartı limitinden ve kullanılan krediden vergi alınamaz'

Mahfi Eğilmez, kredi kartlarından alınması planlanan 750 liralık ödeme için verginin temelini anlattı. Ekonomi yönetiminin böyle bir hata yapmayacağını tahmin ettiğini söyleyen Eğilmez, 'Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz' dedi.

Mahfi Eğilmez: 'Kredi kartı limitinden ve kullanılan krediden vergi alınamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi kartı limitleri 100 bin liranın üzerinde olan kullanıcılar için Savunma Sanayii Fonu'na yıllık 750 lira ücret alınması planı, vatandaşlar arasında büyük bir tepki oluşturdu. Ekonomistler de bu düzenlemenin hatalı olduğunu dile getiriyor.

Dün TBMM’ye sunulan “Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında yer alan 12 maddelik düzenlemenin en dikkat çekici kısmı, yüksek limitli kredi kartlarından alınacak bu ücret oldu. Sosyal medyada bu duruma karşı yoğun tepkiler yükselirken, ekonomistler de uygulamanın yanlış olduğunu savunuyor.

Ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez, konuya dair açıklamalarda bulunarak, kredi kartı limitlerinden ücret alınamayacağını belirtti. Eğilmez, “Borç üzerinden vergi alınamaz” diyerek, kredi kartı limitinin bir borç olduğunu hatırlattı. Eğilmez, sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: “İdarenin böyle bir hataya düşeceğini sanmam ama yine de belirtmek isterim: Kredi kartı limitinden ve kullanılan krediden vergi alınamaz. Kredi borçtur. Vergi, borçludan değil, krediyi veren alacaklıdan alınır. Bu durum bilimden uzaklaştıkça daha da karmaşık bir hal alıyor.”

Bu düzenlemenin, ekonomik dengelere olumsuz etkileri olabileceği ve toplumsal adaletsizlik yaratabileceği yönündeki endişeler artıyor. Uzmanlar, benzer uygulamaların toplumda daha fazla huzursuzluğa yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Bakmadan Geçme