Mahfi Eğilmez'den eleştiri: Faiz tek başına yetmez!

Sosyal medya yorumlarıyla dikkat çeken ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, faiz konusunda aynı düşünceye sahip olduğunu, faiz artışının yanında yapısal reformların yapılması gerektiğini aksi takdirde faiz artışının tek başına işe yaramayacağını savunduğunu vurguladı.

Mahfi Eğilmez'den eleştiri: Faiz tek başına yetmez!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medyadaki yorumlarıyla dikkat çeken Mahfi Eğilmez, "Sosyal medyada yer alan son yorumlardan anladığım kadarıyla birçok kişi, iki cümlelik bir yorumun ilk cümlesini okuyor, ikinciyi okumuyor ya da ilk cümleye takılıp ikinciyi hafızasından siliyor" cümlelerini kullandı.

Faiz konusundaki aynı düşüncede olduğunu belirten Eğilmez, "En başından beri faiz artışının yanında yapısal reformların yapılması gerektiğini aksi takdirde faiz artışının tek başına işe yaramayacağını savunduğumu göreceksiniz" dedi.

Mahfi Eğilmez'den eleştiri: Faiz tek başına yetmez!

Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, "Faiz konusunda düşüncem değişti mi?" başlıklı yazısında yazısında, "Sosyal medyada yer alan son yorumlardan anladığım kadarıyla birçok kişi, iki cümlelik bir yorumun ilk cümlesini okuyor, ikinciyi okumuyor ya da ilk cümleye takılıp ikinciyi hafızasından siliyor. Mesela 'Faizin artırılması şarttır. Ama yanında mutlaka yapısal reformlar da yapılmalı, yoksa faiz artışı işe yaramaz' diye yazıyorum, sonra yapısal reformlar yapılmadan gerçekleştirilen faiz artışı işe yaramayıp da bu durumu eleştirdiğimde bazı arkadaşlar diyor ki: 'hani faiz artırılınca her şey iyi olacaktı?' sözlerini aktardı.

‘FAİZ TEK BAŞINA BİR EKONOMİYİ BATIRABİLİR AMA TEK BAŞINA BİR EKONOMİYİ ÇIKARAMAZ’

Eğilmez, “Faiz tek başına bir ekonomiyi batırabilir ama tek başına bir ekonomiyi çıkaramaz. Yanında mutlaka yapısal reformlar da yapılmalı.' Bunu yazınca bu kez yapısal reformların ne olduğunu soranlar çıkıyor. Onlara da tek tek yanıt vermekten sıkıldığım için Yapısal Reformlar ve Türkiye başlıklı bir kitap yazdım.” diye konuştu.

Mahfi Eğilmez'den eleştiri: Faiz tek başına yetmez!

“TÜRKİYE GERÇEKTEN SOSYAL LABORATUVAR”

Türkiye gerçekten ilginç bir ülke, tam anlamıyla bir sosyal laboratuvar diyen Eğilmez, “ Her gün bir başka tarafa savruluyor insan, her gün şaşırtacak bir olay çıkıyor karşınıza. Bazen artık şaşırmaktan yorulduğumuzda kanıksamış bir tavırla 'bunu yaşamıştık' deyip geçiyoruz. Benzer bir durum mesela Finlandiya’da ya da Danimarka’da yaşansa bilim insanları haftalarca üzerinde çalışıp çözümlemeye çalışırlar. Düne kadar haram saydığı faizi, tek başına ekonomiyi kurtaracak bir mucize gibi gören insanların varlığı mesela çok tipik bir örnek.” İfadelerini kullandı.

‘FAİZ ARTIŞININ YANINDAN YAPISAL REFORMLAR DA YAPILMALI’

Önce yazdığı yazılardan bahseden Eğilmez, “Bunlara bir göz atarsanız düşüncelerimde bir değişiklik olmadığını en başından beri faiz artışının yanında yapısal reformların yapılması gerektiğini aksi takdirde faiz artışının tek başına işe yaramayacağını savunduğumu göreceksiniz." diyerek son sözlerini aktardı.


 

Bakmadan Geçme