Limonlu ılık su içmenin faydaları

Birçok beslenme uzmanına göre sabahları bir bardak limonlu ılık su içmek bağışıklık sistemini güçlendirmenin harika bir yoludur.

Limonlu ılık suyun kilo verme, potasyum elde etme, sindirimin düzgün olması, böbrek taşlarının önlenmesi ve cilt durumunun iyileştirilmesi üzerinde olumlu etkisi vardır. Limon aynı zamanda vücuda enerji vermektedir. Ayrıca kilo kaybı için eşsiz bir meyve olarak bilinmektedir. C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan limonun idrar söktürücü etkisi vardır ve vücudun detoksifikasyonuna yardımcı olur.

Beslenme uzmanları, güne kahve ile başlamak yerine birkaç yudum limonlu ılık su içilmesinin daha doğru olacağını söylüyor. Ayrıca bu karışımda bulunan mineral ve vitaminler sindirim sistemini ideal durumda tutmaktadır.

Mükemmel bir potasyum kaynağı olan limonlu ılık su, sağlıklı bir kalbin korunmasına, kas oluşumuna ve karbonhidratların parçalanmasına yardımcı olur. Ayrıca limon suyuyla birlikte içilen su miktarı böbrek taşlarını oluşturan mikro bileşenlerin de yıkanarak temizlenmesine katkı sağlar.

Limon antioksidan madde kaynağı olduğundan cildi tazeler ve en önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme