• Haberler
  • Eğitim
  • LGS tercih sonuçları için tarih verildi: 22 Temmuz'da açıklanacak

LGS tercih sonuçları için tarih verildi: 22 Temmuz'da açıklanacak

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nu yayımladı. Kılavuza göre, 28 Haziran'da başlayan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tercih süreci, 17 Temmuz'da sona erdi. Öğrenciler ve aileler, tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekliyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nu yayımladı. Kılavuza göre, 28 Haziran’da başlayan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tercih süreci, 17 Temmuz’da sona erdi. Öğrenciler ve aileler, tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. MEB, LGS tercih sonuçlarının 22 Temmuz’da açıklanacağını duyurdu.

LGS tercih sonuçları için tarih verildi: 22 Temmuz'da açıklanacak
Merkezi yerleştirme işlemleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler. Merkezi sınav puanına göre yapılacak yerleştirme işlemlerinde, puan üstünlüğü göz önünde bulundurulacak. Aynı puana sahip öğrenciler arasında, Okul Başarı Puanı (OBP) ve 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, devamsızlık gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve doğum tarihine göre yerleştirme yapılacak.


Yerel Yerleştirme Nasıl Yapılacak?


Yerel yerleştirme işlemleri, okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek. Öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı ve devamsızlık gün sayısının azlığı kriterlerine göre yerleştirme yapılacak. Eşit puana sahip öğrenciler arasında, 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğü dikkate alınarak yerleştirme işlemleri devam edecek.


Nakiller İki Dönemde Yapılacak


Yerleştirmeye esas nakiller iki dönemde gerçekleşecek. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirme okulları için en fazla 3 ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde, ilk yerleştirmede tercihlerine yerleşen öğrenciler, kayıt alanından okul ve farklı tür tercihi yapma zorunluluğunda olmayacak. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, nakil tercihlerinde ilk iki okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercih edebilecekler.


Öğrenciler ve aileler, LGS tercih sonuçlarının açıklanacağı 22 Temmuz tarihine kilitlenmiş durumda. Yerleştirme süreci ve nakil dönemleriyle ilgili detaylar için Millî Eğitim Bakanlığı’nın resmi açıklamalarını takip etmek faydalı olacaktır.

AA

Bakmadan Geçme