• Haberler
  • Eğitim
  • LGS 2024 tercih sonuçları açıklanıyor! MEB sonuç tarihini açıkladı

LGS 2024 tercih sonuçları açıklanıyor! MEB sonuç tarihini açıkladı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci 28 Haziran tarihinde başlamıştı ve 17 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.

Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise yerleştirme sonuçları için tarih verdi. Peki, LGS 2024 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercih süreci, 28 Haziran'da başlayıp 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'da sona erecek. MEB tarafından yayımlanan 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre, LGS tercih sonuçları 22 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.

Sonuçların Açıklanacağı Yer ve Bilgilendirme

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Sonuç bilgilerinde öğrencinin kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen veliler, mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecekler.

Yerleştirme İşlemleri ve Nakil Tercihleri

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri, ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda iki dönem halinde alınacak. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları, her nakil döneminin sonunda, 29 Temmuz 2024 ve 5 Ağustos 2024 tarihlerinde ilan edilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme