Kutlu Sefer 14 Yaşında!

Bugün, İsrail'in uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım götüren ve 'Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük' sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 14. yıl dönümü.

22 Mayıs 2010'da İstanbul'dan yola çıkan Mavi Marmara gemisi, "Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük" sloganıyla Gazze'ye insani yardım götürme amacıyla hareket etti. Ancak, 31 Mayıs 2010'da uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda 10 Türk vatandaşı şehit oldu. 

Kutlu Sefer 14 Yaşında!

Saldırının ardından dünya genelinde İsrail'in barbarlığına karşı büyük bir tepki yükseldi. İsrail ilk kez uluslararası mahkemede yargılandı ve bu olay, Filistin'e yönelik uygulanan ablukanın insanlık dışı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye başta olmak üzere birçok ülke, İsrail ile ilişkilerini kesme kararı aldı.

Mavi Marmara'nın, barış ve özgürlük için çıktığı yolda, İsrail'in zalimce müdahalesiyle karşılaştığı bu günde gemideki siviller, önce sis ve ses bombalarıyla hedef alındı, ardından hedef gözetmeksizin ateş açıldı. Ancak bu saldırı sadece bir gemiye değil, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtu.

Unutmadık, unutmayacağız

İsrail'in barbarca saldırısının ardından, dünya çapında büyük bir tepki ve dayanışma dalgası oluştu. Ancak yaşanan acı ve adaletsizlik unutulmadı. İsrail'in insanlık suçlarına karşı duruş her geçen yıl daha da güçleniyor.

Bugün, Mavi Marmara katliamının 14. yıl dönümünde, Ali Haydar Bengi, Cengiz Songür, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Cevdet Kılıçlar, İbrahim Bilgen, Fahri Yaldız, Furkan Doğan, Cengiz Akyüz ve Uğur Süleyman Söylemez'i rahmetle anıyoruz.

Özel Haber

Bakmadan Geçme