• Haberler
  • Konya
  • KTÜN'de 'KOP Mesleki Deneyim İle Nitelikli Gençler Projesi' hayata geçirildi

KTÜN'de 'KOP Mesleki Deneyim İle Nitelikli Gençler Projesi' hayata geçirildi

Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı' (KOPSOGEP) kapsamında Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülmekte olan 'KOP Mesleki Deneyim İle Nitelikli Gençler Projesi' hayata geçirildi.

KTÜN'de 'KOP Mesleki Deneyim İle Nitelikli Gençler Projesi' hayata geçirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı” (KOPSOGEP) kapsamında Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülmekte olan ‘KOP Mesleki Deneyim İle Nitelikli Gençler Projesi’ hayata geçirildi. Proje kapsamında Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunan bilgisayar destekli uygulama sınıfı, endüstriyel otomasyon uygulama sınıfı ve Kimya laboratuvarı yenilenerek öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlamak üzere kullanıma sunuldu.

Proje kapsamında hayata geçirilen bilgisayar destekli uygulama sınıfı, endüstriyel otomasyon uygulama sınıfı ve Kimya laboratuvarının açılışı Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Ovası Projesi (KOP)Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Dekan V. Prof. Dr. Mahmut Kuş, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliği ile yürütülen proje sayesinde ayrıca eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda üniversite-sanayi etkileşimi ileri düzeye taşınarak bölgenin kalkınma faaliyetlerine katkı sağlaması hedefleniyor.

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Konya Teknik Üniversitesi olarak yeni bir üniversite olmamıza rağmen elde ettiğimiz başarılarla adından söz ettiren bir üniversite olduk. Bunda akademik ve idari personelimizin, katkısı olan tüm kurum kuruluşların önemli bir payı var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Teknik üniversite olarak bir teknik üniversitenin yapması gereken tüm akademik çalışmalar, nitelikli eğitim, üniversite-sanayi işbirliği, ülkemizin öncelikli alanlarında proje yürütülmesi gibi konularda 4. yılımızda olmamıza rağmen önemli işlere imza attık. Bu anlamda hedeflediğimiz noktalara geldik. Biz öğretim elemanlarımızın artan ivmeyle yürüttükleri projeleri önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bu projeleri desteklemeye de devam edeceğiz. Hayata geçirilen bu projeyle de 3 sınıfımız yenilendi ve kullanıma sunuldu. Bu sayede öğrencilerimiz mesleki farkındalık kazanacak, Konya sanayisindeki firmalara nitelikli personeller kazandırılacak ve teknik personel açığının kapatılmasına katkı sağlayacak. Bu vesileyle projenin sunulmasında, kabul edilmesinde yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ise, “Öğrencilerin eğitimine destek olacak her türlü destek bizim için kıymetli. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olan KOP İdaresi Başkanlığı genç bir kurum esasında. Bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel anlamda kalkınmasına yönelik, özellikle kırsalda yaşayan gençlerimizin, kadınlarımızın iş imkanına sahip olmasına katkı sağlayacak projelere destek veren bir kurumuz. Ayrıca bölgenin eylem planını hazırlıyoruz yani endüstriyel, sanayi, teknolojik anlamda gelişmesini sağlayacak uzun vadeli bölgesel planlar yapmakla da bakanlık olarak görevlendirildik. Bu proje de üniversite okuyan gençlerimizin nitelik kazanmasına, yetkinlik kazanmalarına ve yetkin bir şekilde sanayide istihdamının sağlanmasına katkı sağlayacaktır. Konya Teknik Üniversitesi gerçekten çok başarılı bir üniversite. Burada çok başarılı bir kadro var. Bu kadrolardan öğrencilerimiz eğitim alıyorlar ve donanımlı bir şekilde mezun oluyorlar. Ancak teoride öğretilenlerin haricinde pratikte öğrencilerimizin yetiştirilmesi gerekiyor. İşte bu proje bunu oluşturacak.” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Cemil Sungur ise, “Projeyi hazırlarken, sanayi de bir ön araştırma yaptık ve makine resim, endüstriyel otomasyon ve kimya alanlarında ihtiyaç olduğunu gördük. Tabi projeyle esas hedefimiz, sanayiye aranan eleman yetiştirmek. Bunu da gerçekleştireceğiz. 636.000.00 TL toplam ödeneğe sahip ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Konya Teknik Üniversitesi tarafından finanse edilecek proje ile teknolojisi yenilenen uygulama sınıflarında 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde mezun olacak 675 öğrenciye eğitim düzenleyeceğiz ve mezun olan öğrencilerimizin kısa sürede iş bulma imkânlarının geliştirilmesine ve bölgede istihdamın artmasına katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

Ardından Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Ovası Projesi (KOP)Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, yenilenerek kullanıma sunulan sınıfları gezerek, öğretim elemanlarından bilgi aldı.

Bakmadan Geçme