KTÜN'de 50. Yıl Çalıştayı Düzenledi

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Halil Cin Konferans Salonunda 13 Ekim tarihinde düzenlenen çalıştayda, Harita Mühendisliğinin dünü, bugünü ve yarını 'Türkiye'de Harita Mühendisliği' ve 'Geleceğin Teknolojisinde Harita Mühendisliği' başlıklı panellerde konunun uzmanları tarafından ele alındı.

KTÜN'de 50. Yıl Çalıştayı Düzenledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Sektöre nitelikli insan kaynağı sağlamaya devam edeceğiz.”

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik törende yapığı konuşmada” 1972 yılında eğitim-öğretime başlayan ve bu yıl 50. Yaşını kutlayan Harita Mühendisliği bölümümüzün lisans ve lisansüstü eğitiminde bir marka olduğunu hepimiz biliyoruz. Nitelikli ve yetkin akademik kadrosu, uzun yılların deneyimine dayalı ulusal ve uluslararası akreditasyon kurumlarınca onaylanmış kaliteli eğitimi, laboratuvarları ve araştırma imkanlarıyla nitelikli eğitimin temel taşlarındandır. Ülke kalkınmasında, temel mühendislik hizmetlerinde en temel gereksinim harita ve harita bilgisidir. Bu bilgiyi üretecek iyi yetişmiş mühendisler ülkemizin en önemli kaynağıdır. Bizler Konya Teknik Üniversitesi olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu kaliteli insan kaynağı olan iyi mühendisleri yetiştirmek için çalışıyor gayret sarf ediyoruz ”dedi.

 “Yarım asırlık bir birikim eve deneyime sahibiz.”

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Halil Kürşad Ersoy ise konuşmasında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Harita Mühendisliği Bölümünün yarım asırlık bir birikime ve deneyime sahip olduğunu söyledi. Harita Mühendisliği Bölümünün MÜDEK Akreditasyon Belgesine sahip tek bölümü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ersoy, bölümle ilgili sayısal verileri katılımcılarla paylaştı. Ersoy, “Fakültemizde halen 5179 mühendislik öğrencisi mevcut, bunun 342 tanesi Harita Mühendisliği Bölümünde öğrenim görüyor. 1972 yılında açılan Harita Mühendisliği Bölümü; bu zamana kadar yaklaşık 5.000 mezun vermiştir. Kendisine emanet edilen öğrencileri, mesleğe ve geleceğe hazırlamakta oldukça titiz davranan güçlü bir akademik kadroya sahibiz. Harita Mühendisliği Bölümü Kadrosunda: 12Profesör, 4 Doçent, 4 Dr. Öğr. Üyesi ve 11 Arş. Görevlisi olmak üzere toplam 31 Öğretim Elemanımız mevcut.” dedi.

“Bölüm olarak çok sayıda projeye akademik katkı sunduk.”

Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Çay ise konuşmasında bölümün akademik, bilimsel çıktıları ve proje sayılarını katılımcılarla paylaştı.

 Prof. Dr. Tayfun Çay, Harita Mühendisliği öğretim üyeleri tarafından TÜBİTAK projeleri, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi,  Avrupa Birliği, Kültür Bakanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı,  Devlet Planlama Teşkilatı, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri ve TRGM bünyesindeki birçok projeye katkı sağlandığını belirtti.  Prof. Dr. Tayfun Çay, 142 adet TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Üniversite BAP ve Kamu Araştırma Projesi sonuçlandırılarak bilim dünyasına kazandırıldığını ifade etti.

Bölüm tarafından bugüne kadar, 3 adet Uluslararası ve 6 adet ulusal sempozyum ve bilimsel toplantı düzenlendiğini ifade eden Çay, Harita Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarınca bugüne

Konuşmaların ardından çalıştayın gerçekleşmesinde katkı sunan kişi ve kuruluşlara plaket takdim edildi. ŞENGÜL GÜRBÜZ

Bakmadan Geçme