• Haberler
  • Eğitim
  • KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı alanında insan kaynağı yetiştiriyor

KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı alanında insan kaynağı yetiştiriyor

Uzman eğitim kadrosu, özgün eğitim modeli, ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülen akademik çalışmalar ve organizasyonlar ile KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı ve Finans Bölümü, alana ve sektöre nitelikli insan gücü yetiştiriyor.

KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı alanında insan kaynağı yetiştiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzman eğitim kadrosu, özgün eğitim modeli, ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülen akademik çalışmalar ve organizasyonlar ile KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı ve Finans Bölümü, alana ve sektöre nitelikli insan gücü yetiştiriyor.

Covid-19 süreci, kapitalist ekonomik düzenin kırılgan yapısını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bir sağlık krizinin yeryüzündeki tüm kazanç ve emek modellerini etkileyerek sosyal-ekonomik bir krize dönüşmesinin temel nedeni, sağlam ve dayanıklı olmayan bir iktisadi ve sosyal düzendir. İnsanî ve ahlâkî karakteriyle, faizi ve sömürüyü reddeden yapısıyla İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır. Tüm insanların asgari değil, temel refah düzeyine çıkabilmesi, İslam iktisadının emeğin istismarını önleyen faiz yasağı, karşılıksız borçlandırma, kalkınmayı hedefleyen zekât ve benzeri yardımlaşma biçimleri, insanın merkezde olduğu iş hayatı ve toplumsal adaleti sağlamaya yönelik uygulamaları ile mümkündür.

2000’li yılların başında İslami finans kurumlarının ülkemizde sektörden aldıkları pay yüzde 2 seviyelerindeyken, bu oran bugün yaklaşık yüzde 6,5 seviyelerine yükselmiştir. 2005 yılında 10 milyar lira aktif büyüklüğe sahip katılım finans kurumları, 2020 yılı mart ayı itibarıyla 319 milyar liraya ulaşmıştır. Araştırmalar ülkemizdeki katılım finans potansiyelinin yaklaşık yüzde 25 seviyelerinde olduğunu göstermektedir.

KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı Alanında İnsan Kaynağı Yetiştiriyor

Dijital Çağın Dijital Üniversitesi mottosuyla KTO Karatay Üniversitesi, sektörü ve çağın gerekliliklerini yakından takip etmekte, sektörle gerçekleştirdiği istişareler neticesinde yeni programları hayata geçirmektedir. Türkiye’de 2016 yılında “İslam İktisadı ve Finans” Bölümünü lisans düzeyinde açan ilk üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi, İslami finans alanında yetişmiş insan kaynağı açığını gidermeyi amaçlamaktadır. İslam İktisadı ve Finans Bölümünde disiplinler arası bir yaklaşımla 4 yıllık lisans eğitimi vererek, öğrencilere alanda gerekli bilgileri kazandırmayı hedeflenmektedir. KTO Karatay Üniversitesi’nde İslam iktisadı, İslami finans ve katılım bankacılığı alanında ortaya çıkabilecek çok boyutlu problemleri ulusal, küresel bakış açısı ile tespit eden, sürdürülebilir çözümler üretebilen ve yeni modeller oluşturabilen uzmanlar yetiştirilmektedir.

Dünyanın Önde Gelen İslam İktisadı Akademisyenlerinden Ders Alma Ayrıcalığı

KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı ve Finans Bölümü’nün akademik kadrosunda Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Prof. Dr. Murat Çizakça, Prof. Dr. Halit Çalış, Prof. Dr. Mehmet Saraç, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ergun, Dr. Öğr. Üyesi Kamola Bayram gibi birbirinden değerli isimler bulunmaktadır.

Sektörle Desteklenen Akademik Projeler

İşi Yerinde Gözle ve 7+1 Sektör Odaklı Öğrenme Programı’nın yer aldığı İslam İktisadı ve Finans Bölümü, yürütülen akademik çalışmalarla da dikkat çekmektedir. Bölümün yürütmüş olduğu İslam İktisadı ve Finans Webinarları, Katılım Bankaları Buluşmaları, Kitap İncelemeleri Türkiye ve dünyadan alana ilgi duyan binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca koronavirüs salgını neticesinde sosyal ve ekonomik hareketliliğin azalması ile ortaya çıkan duraksamanın İslami Finans ekosistemi, eğitim, özel sektör ve katılım bankacılığı üzerindeki etkilerinin belirlenmesi amacıyla I. Karatay Uluslararası İslam İktisadı ve Finans Konferansı (KARCİEF) düzenlenmiştir. KARCİEF, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Odası ve katılım bankaları iş birliğinde düzenlenen tek organizasyon olma özelliğinin yanı sıra ülkemizin bu alandaki stratejik hedeflerine katkı sağlamaktadır.

İşi Yerinde Gözle Projesi

KTO Karataylı İslam İktisadı ve Finans bölümü öğrencileri, İşi Yerinde Gözle Projesi ile farklı kurum ve kuruluşlarda meslekleriyle alakalı olarak gözlem yapmakta, böylece sektörel beceri kazanarak iş dünyasının aradığı niteliğe sahip mezunlar olarak yetişmektedirler. Ayrıca öğrencilere staj gibi iş başı programlarının yanında farklı kurum/kuruluşları görebilme ve yeni bir bakış açısı kazanabilme imkânı sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme