KOSKİCBS tescillendi
Türkiye'nin ilk yerli ve milli coğrafi bilgi sistemlerinden biri olan KOSKİ Coğrafi Bilgi Sistemi (KOSKİCBS), Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından tescillendi.
Mevcut kaynakları en doğru biçimde kullanmak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir şehir bırakmak için Konya’da Akıllı Altyapı Sistemlerine büyük önem veren Büyükşehir’in, altyapı projelerinin planlaması, yapım ve işletme süreçlerinde verilerin toplanması, depolanması ve analizi gibi kritik ihtiyaçlara çözüm üreten, yerli ve milli olarak geliştirdiği KOSKİCBS Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından tescillendi.
Türkiye’nin ilk yerli ve milli coğrafi bilgi sistemlerinden biri olan KOSKİ Coğrafi Bilgi Sistemi (KOSKİCBS), Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından tescillendi.
Türkiye’nin en büyük coğrafyasına hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, altyapı projelerinin planlama, yapım ve işletme süreçlerinde verilerin toplanması, depolanması ve analizi gibi kritik ihtiyaçlara çözüm üreten, milli kaynaklar kullanılarak geliştirilen KOSKİCBS ile Çeltik’ten Taşkent’e, Hüyük’ten Halkapınar’a kadar yaklaşık 40 bin kilometre alanda, 36 milyon metre uzunluğundaki 6 farklı su şebekesini ve 3 binden fazla üst yapı tesisini sorunsuz bir şekilde kontrol edebiliyor.
KOSKİ CBS İLE HİZMETLER DAHA KOLAY VE SORUNSUZ
Teknolojinin katlanan bir hızla ilerlediği, teknolojik araçlara erişim günden güne kolaylaştığı günümüzde Türkiye’nin en büyük coğrafyasına sahip Konya’nın da bu değişime ayak uydurduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, aynı zamanda bir Akıllı Şehir uygulaması olan KOSKİCBS için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Marka Tescil Belgesi verilmesinin mutluluk verici olduğunudile getirdi.
KOSKİCBS ile birçok işlemin kolaylaştığına dikkat çeken Demir, “Sistem sayesinde yapılacak her bir uygulama ve operasyonun maliyeti düşüyor, eldeki verinin kalitesi, doğruluğu ve güvenirliği yükseliyor. Bunun yanı sıra iş tekrarları önleniyor, verilere erişim hızı artıyor. Kurum içi ve kurum dışı kullanıcıların aynı veriye ulaşması sağlanıyor. Sistemin geliştirilmesi ve genişletilmesi tek elden kontrol edilebiliyor. Aynı anda birden çok türde veriye de ulaşılabiliyor” diye konuştu.