• Haberler
  • Konya
  • KOSKİ Ilgın'a Yüksek Teknolojili Atık Su Arıtma Tesisi Kazandırıyor

KOSKİ Ilgın'a Yüksek Teknolojili Atık Su Arıtma Tesisi Kazandırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın ilçesinde tarımsal sulamada kullanılmak üzere yüksek teknolojili bir atık su arıtma tesisi inşa ediyor. Çevresel etkilerin bertaraf edilmesi ve sağlıklı bir deşarj sağlanması amacıyla yapılan tesis, azot, fosfor ve karbon giderimi gibi ileri süreçlerle donatılmış durumda.

KOSKİ Ilgın'a Yüksek Teknolojili Atık Su Arıtma Tesisi Kazandırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapımı devam eden Ilgın Atıksu Arıtma Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, tesisin teknik özellikleri ve proje detayları hakkında bilgi verdi. Demir, tesisin toplam kapasitesinin 7 bin metreküp/gün olduğunu ve 41 bin insanın ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olduğunu belirtti.

Tesisin maliyetinin 301 milyon lira olduğunu ve yapımında dünyadaki en ileri teknolojilerin kullanıldığını ifade eden Demir, projenin bir kısmının hibe kredisi, diğer kısmının ise öz kaynaklarla finanse edildiğini söyledi. Demir, “İnşaatımız son hızıyla devam ediyor. Ilgın için önemli olan bu proje, suyun döngüselliği açısından da büyük öneme sahip” dedi.

Arıtılan atık suların tarımda kullanımına olanak sağlayacak olan tesis, çevre kirliliğini önleyecek ve çevre temizliğine katkı sunacak. Çıkacak suyun, sebze ve meyve hariç; buğday, mısır ve hububat türü bitkilerde kullanılabilecek kalitede olacağını belirten Demir, projenin yıl sonunda tamamlanarak Ilgın ilçesinin hizmetine sunulacağını aktardı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, çevresel sürdürülebilirlik ve su kaynaklarının verimli kullanımı adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Ilgın Atıksu Arıtma Tesisi, bu çabaların en son örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme