• Haberler
  • Konya
  • Konya'nın içinde bulunduğu bölge koronavirüsün ikinci merkezi konumuna geldi

Konya'nın içinde bulunduğu bölge koronavirüsün ikinci merkezi konumuna geldi

Küresel salgında Türkiye 167 güne ulaştı. Bu sürede 6 bin 183 kişiyi virüse kurban veren Türkiye'de vaka sayısı da artmaya devam ediyor. Konya'nın içinde bulunduğu Batı Anadolu Bölgesi ise son günlerde salgının ikinci merkezi konumu oldu.

Konya'nın içinde bulunduğu bölge koronavirüsün ikinci merkezi konumuna geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgınının ilk günlerinde vatandaşların yararlanması ve günlük gideceği yerleri görebilmesi için hazırladığı Hayat Eve Sığar uygulamasında yer alan koronavirüs risk haritası Konya’nın neredeyse tamamı yüksek riskli bölgeler olarak anılıyor.

Küresel salgının Türkiye’de ilk görüldüğü 10 Mart tarihinden sonraki ilk günlerinde birçok yerinde orta ve düşük riskli yerleri barındıran Konya, Normalleşme Süreci’nin ilk günlerinden itibaren vakaların en çok arttığı ikinci bölgenin içinde yer alıyor.

1 ay öncesine kadar 250’den fazla vakanın çıktığı bölgenin içinde yer alan Konya’da vatandaşların rahat tavırları ve tedbirsiz davranması riski artırıyor. Asker uğurlamalarının yasaklandığı, sokak düğünlerinin sosyal mesafeli ve maskeli olarak saat kısıtlamasına uğradığı Konya’da toplu ulaşım araçlarında da sosyal mesafe kuralının çiğnenmesi de virüsün yayılma hızını artıran sebepler arasında yerini alıyor.

EN ÇOK VAKA ÇIKAN İSTANBUL’U İKİYE KATLADI

Konya, Ankara ve Karaman’ın içinde bulunduğu Batı Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin hemen arkasında en çok vaka çıkan 2’nci bölge oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 10-16 Ağustos 2020 tarihleri arasında toplam bin 743 vakaya rastlanırken Batı Anadolu’da bin 599 vaka görüldü. Pik noktasını geçtiği öngörülen İstanbul ise bugüne kadar Türkiye’deki vakaların yüzde 50’den fazlasını çıkardı. Aynı tarihler arasında İstanbul’da 882 vaka tespit edildi.

Salgının ilk günlerinde orta seyirde devam eden Konya’nın içinde bulunduğu Batı Anadolu Bölgesi’nde şehirlerarası ulaşımın seyrekleşmesi nedeniyle vakalar da paralelinde oldukça aşağılarda seyrediyordu.

Normalleşme Süreci’nin hemen ardından yayınlanan raporlarda Konya’nın içinde bulunduğu 3 şehri barındıran bölgede 1-28 Haziran tarihleri arasında ilk 7 günde bin 497, 14 günde 2 bin 838 ve 28 günlük süre içinde de 4 bin 619 vaka tespit edildi.

SON 3 AYDA TIRMANIŞ

Mart, Nisan ve Mayıs ayları içinde 3 ayda 10 bin 562 olan Batı Anadolu Bölgesi’nde Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları içinde 13 bin 36 vakaya rastlandı.

24 Ağustos tarihli yayınlanan son rapora göre; toplamda 23 bin 598 koronavirüs vakası bulunan bölgede son 7 gün içinde toplam vakaların da yüzde 19,7’si bu bölgeden çıkmış oldu. Virüse karşı mücadelede büyük yük üstlenen bölgede ölüm sayıları da üst seviyelerde. Avrupa Birliği tarafından eleştiri alan ve son aylarda kabul gören erken tedavi yönteminde ülke genelinde büyük başarı sağlandı.

Son günlerde de bu tedavi yöntemi izlendi ancak vakaların kronik hastalığa yakalanması ve vaka yaş ortalamasının yüksek olması ölüm oranlarını artırdı. Söz konusu bölgede toplam vefat sayısı ise tabelaya 490 olarak yansıdı.

Bakmadan Geçme