• Haberler
  • Konya
  • Konyalılar canından bezdi: 'İlaçlamalar tasarruf tedbirlerine mi takıldı?'

Konyalılar canından bezdi: 'İlaçlamalar tasarruf tedbirlerine mi takıldı?'

Konya'da havaların ısınmasıyla birlikte artan Üvez Sinekler, vatandaşları canından bezdirdi. Hakimiyet.com'a açıklama yapan Konyalılar, ilaçlama yapılması için belediyeye çağrıda bulundu. 

Konya’da son günlerde sıcak havanın etkisini artırmasıyla birlikte, birçok noktada toplu Üvez Sinek sürüleri görülmeye başlandı.  Yolda yürüyen kişileri rahatsız eden sinekler, kafe ve restoran gibi açık alanlarda oturan kişileri de canından bezdiriyor.

 Kafe de oturduğu sırada başına gelen bir olayı anlatan S.Z. adlı vatandaş, “Yemek yiyelim diye kafeye oturduk. Yemeklerin içerisine küçük sineklerden düştü. Yolda yürümekte zorluk çekiyorum.” dedi. 

İsmini vermek istemeyen vatandaş sitemini, “Şunu da çok merak ediyorum;  Acaba belediye tasarruf tedbirleri kapsamında kentin temizlik ve hijyenini oluşturan ilaçlamalarda mı takıldı?” şeklinde konuşarak devam ettirdi. 

Şahit oldukları olayları anlatan ve ismini vermek istemeyen vatandaşlar genel olarak şunlara değindi: 

“İLAÇLANMIYOR MU ANLAMIYORUM?”

 “Yolda yürürken zorluk çekiyorum,  ağzıma yüzüme minik minik sinekler giriyor. Markete gidip gelene kadar üzerime sinekler yapışmış oluyor.

 İlaçlanmıyor mu anlamıyorum? Zaten havalar sıcak ve bunaltıyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Gerçi yaz da bitiyor artık başından beri neden bir çözüm bulunmadı bilemiyorum.” diye konuştu. 

Konyalılar canından bezdi: 'Tasarruf tedbirleri ilaçlamalarda mı kaldı?'


TASARRUF TEDBİRLERİ HİJYENİDE Mİ ETKİLEDİ? 

“Yemek yiyelim diye kafeye oturduk. Yemeklerin içerisine küçük sineklerden düştü. Yolda yürümekte zorluk çekiyorum. Her yerime yapışıyor.

Bir ara burnumdan içeri girdi nefes almakta zorluk çektim. Şunu da çok merak ediyorum;  Acaba belediye tasarruf tedbirleri kapsamında kentin temizlik ve hijyenini oluşturan ilaçlamalarda mı takıldı?” 

“BİRİLERİNİN BU DURUMA EL ATMASI LAZIM”

“Geçen gün yolda yürürken gözüme girdi. Çok rahatsız oldum. Normalde az görülen sinekler, kaç gündür toplu halde görülüyor. Birilerinin bu duruma el atması lazım.

Buradan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yapıyorum, lütfen birileri bu duruma el atsın.” 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme