• Haberler
  • Konya
  • Konyalı şairlerin yuvası Selçukya, faaliyetlerine devam ediyor!

Konyalı şairlerin yuvası Selçukya, faaliyetlerine devam ediyor!

2012 yılında kurulan Selçukya Kültür Sanat Derneği, şairlere destek olmak ve geleneksel şiir kültürünü yaşatmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Her pazartesi akşamları şiir dinletilerinin olduğu dernekte şairlere kitap baskısı için destek de veriliyor. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konyalı şairlerin yuvası Selçukya, faaliyetlerine devam ediyor!

Geleneksel şiir kültürünü yaşatmak ve şairlere destek olmak amacıyla Konya’daki şairlere 12 yıldır destek veren Selçukya Kültür Sanat Derneği, faaliyetlerine devam ediyor. Her pazartesi günlerinde şiir dinletilerinin olduğu dernekte şairlerin kitaplarını bastırmaları için destek veriliyor.

Dernek bünyesinde sosyalliği artırmak amacıyla geziler de düzenleniyor. Dernek faaliyetleri hakkında açıklama yapan, Selçukya Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tayar Yıldırım, “Şiirler ilgilenen yazarlara destek olmak için çaba sarf ediyoruz. Şairler için imza günleri düzenliyoruz. Onlar taslaklarını hazırlar, biz ise, onlara editörlük ve baskı hizmeti veriyoruz.  Kısacası kitapsızları,  kitaplandırıyoruz.” 

Konyalı şairlerin yuvası Selçukya, faaliyetlerine devam ediyor!
“ÖZEL İNSANLARA ÖZEL OLDUKLARINI HİSSETTİRİYORUZ”

Dernek bünyesinde yardımlaşma ve dayanışmanın ön planda olduğuna dikkat çeken Kul Remzi unvanıyla bilinen Şair Mehmet Remzi Samancı, “Derneğin sevdalısıyım. Derneğe gelenlere şiirlerimi okuyorum. Burası bir eğitim ve mutluluk yuvası. Burada bir şey öğrenip, öğretiyoruz.

Birbirimizle dayanışma ve yardımlaşma içerisindeyiz. Bazı günlerde canlı yayınlarda şiir dinletileri oluyor. Buraya gelenler de şiirlerini sosyal mecralarda canlı yayında okuyor. Burayı evim gibi görüyorum.

Bazen, şairler ilk şiirlerini burada okuyor. Özellikle özel insanlara özel olduklarını hissettiriyoruz. Ve herkesi buraya davet ediyoruz.” ifadesinde bulundu. 


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme