• Haberler
  • Teknoloji
  • Konyalı öğrenciler 16'ıncı Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda dereceye girdi!

Konyalı öğrenciler 16'ıncı Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda dereceye girdi!

Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencileri, Erzurum'da düzenlenen 16'ıncı  Uluslararası MEB Robot Yarışması 'Tasarla Çalıştır' kategorisinde 2'nci oldu. 

Konyalı öğrenciler 16'ıncı Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda dereceye girdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum’da düzenlenen 16’ıncı Uluslararası MEB Robot Yarışması’na Konyalı öğrenciler damga vurdu. Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencilerinden Yunus Emre Çalışkan ve Uğurcan Dündar, ‘Tasarla Çalıştır’ kategorisinde katıldıkları yarışmada 2’nci oldu.

Tasarla çalıştır kategorisinde ilk gün 90 okul arasında test sınavını başarı ile geçen öğrenciler, ilk 40 okul arasına kalmayı başarıp ikinci gün sabah kapalı zarf içinde verilen robot sorusundaki şartlara göre robotu tasarlayıp öğleden sonra robotu hareket ettirebilecek yazılımı yazdılar. 20 okul arasına kalarak final elemelerine kalmayı hak ettiler. 

Konyalı öğrenciler 16'ıncı Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda dereceye girdi!

700 PUAN ÜZERİNDEN 635 PUAN ALDILAR

Final aşamasında ise 700 puan üzerinde 635 puan alarak Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Çalışkan ve Uğurcan Dündar ikinci oldu. Ayrıca serbest kategoride Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ali Emirhan Sulak ve Uğurcan Dündar serbest kategori alanında üçüncü oldular.

Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Güven öğrencilerinin başarılarını kutlayarak,  “ Öğrencilerimiz Serbest kategori alanında hazırladıkları 15 sayfalık raporla TÜBİTAK tarafından belirlenen öğretim üyelerinin incelemeler sonucunda, ilk 60 proje arasına girerek 3 gün boyunca yarışma alanında projelerini sergileyip 5 kişiden oluşan jüri önünde sunumlarını gerçekleştirip projelerini test ettirdiler. 

Konyalı öğrenciler 16'ıncı Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda dereceye girdi!

Yapılan projeye başta Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz olmak üzere çok sayıda davetli yoğun ilgi gösterdi. Jüri hakem heyetinin ortak puan sıralamasına göre öğrencilerimiz üçüncülük ödülüne layık görüldüler. Öğrencilerimizi bu başarılarını kutlarken, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme