Konyalı genç kız babasının böbreğiyle hayata tutundu

Konya'da doğuştan böbrek rahatsızlığı bulunan Neşe Aleyna Sayar, rahatsızlığının ilerlemesi üzerine babasından yapılan nakille hayata tutundu.

Konya' da doğuştan böbrek rahatsızlığı olan 17 yaşındaki Neşe Aleyna Sayar, yıllar süren tedavi sürecinin ardından babasından yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu. Neşe Aleyna' nın yeniden hayata bağlanmasını sağlayan bu nakil, ailenin yaşadığı zorlu sürecin ardından mutluluk gözyaşlarıyla sona erdi.

Konyalı genç kız babasının böbreğiyle hayata tutundu

İki çocukları bulunan Abdullah ve Nihal Sayar çiftçinin kızı olan Neşe Aleyna' ya, doğumundan hemen sonra böbreklerinde kist olduğu teşhisi konulmuştu. Yıllarca tedavi gören genç kızın durumu, doktorlar tarafında böbrek nakli gerekliliğiyle sonuçlandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi' nde gerçekleştirilen operasyonla baba Abdullah Sayar' dan alınan böbrek, başarıyla kızına nakledildi.

Babasının böbreğiyle hayata tutunan Neşe Aleyna, operasyonun ardından ağrılarının günden güne azaldığını belirtti. Yaşadığı zorlu süreci anlatan genç kız, "Babam sağ olsun, bana hayat verdi. Ne kadar teşekkür etsem az. Bundan sonra daha iyi olacağıma inanıyorum," dedi.

Konyalı genç kız babasının böbreğiyle hayata tutundu

"GÖZÜNDEKİ HAYAT IŞIĞINI YENİDEN GÖRDÜM"

Operasyonun yapıldığı hastanede sekreterlik yapan Abdullah Sayar, kızı Neşe Aleyna' nın doğuştan yaşadığı rahatsızlığı ilerlemesi üzerine nakil kararının alındığını söyledi. Böbreğinin uyumlu olduğunu öğrenmesiyle büyük bir sevinç yaşadığını dile getiren Sayar, " Bir baba olarak bu süreç çok zordu. Ameliyattan sonra gözümü açtığımda ilk olarak kızımı sordum, onu görmek istedim. Gözlerindeki hayat ışığını tekrar görmek, benim için en büyük mutuluk oldu," diyerek duygularını paylaştı.

Sayar, organ bağışının önemini dikkat çekerek, herkesin bu konuda duyarlı olmasını beklediklerini ifade etti. Kızıyla birlikte bir slogan geliştirdiklerini belirten baba, "Bir boşluk sen doldur. Organ bağışla, hayat kurtar," diyerek bağışın hayat kurtarıcı etkisine vurgu yaptı.

Konyalı genç kız babasının böbreğiyle hayata tutundu

"BABAM BANA HAYAT VERDİ"

Nakil sonrası tekrar gülmeye başlayan Neşe Aleyna, hayatının büyük bir kısmının hastanelerde geçtiğini ve bunun eğitimini aksattığını anlattı. Genç kız, "Hastaneye sürekli gidip gelmek yorucu oluyordu. Babamın böbreği sayesinde artık daha iyi olacağım. Babama minettarım," dedi.

Bu örnek olay, organ bağışının ne denli hayat kurtarıcı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Neşe Aleyna ve babasının bu mutlu sonu, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak adına herkese bir çağrı niteliği taşıyor.
 

AA

Bakmadan Geçme