• Haberler
  • Siyaset
  • Konyalı Başkan Haniyye'nin cenaze törenine katıldı: 'Ona da şehadet yakışırdı'

Konyalı Başkan Haniyye'nin cenaze törenine katıldı: 'Ona da şehadet yakışırdı'

Uğur İbrahim Altay, İsmail Haniyye'nin cenaze törenine katılmak için Katar'ın başkenti Doha kentinde bulundu. Doha'da vatandaşlara seslenen Altay, 'İsmail Haniyye, tüm yaşamı boyunca mücadele etmiş, Filistin davasına kendini adamış bir kahraman. Ona da şehadet yakışırdı.' dedi. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye’nin cenaze törenine katılmak için Katar’ın başkenti Doha kentinde bulundu. Twitter (X) hesabından açıklama yapan  Altay, “Dünya Belediyeler Birli ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, şehidimiz İsmail Haniyye’nin ebediyete uğurlanacağı cenaze törenine katılmak için Katar’ın başkenti Doha’dayız. İsmail Haniyye, tüm yaşamı boyunca mücadele etmiş, Filistin davasına kendini adamış bir kahraman. Ona da şehadet yakışırdı. Rabbim şehadetini kabul eylesin.” ifadelerinde bulundu. 


“İSRAİL’İ KINIYORUM”

Doha’dan açıklama yapan Uğur İbrahim Altay şu paylaşımda bulundu: “Dünya Belediyeler Birli ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, şehidimiz İsmail Haniyye’nin ebediyete uğurlanacağı cenaze törenine katılmak için Katar’ın

başkenti Doha’dayız. İsmail Haniyye, tüm yaşamı boyunca mücadele etmiş, Filistin davasına kendini adamış bir kahraman. Ona da şehadet yakışırdı. Rabbim şehadetini kabul eylesin.

Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve Filistin halkına başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle katil İsrail’i başta Haniyye suikastı olmak üzere masum kadın, çocuk demeden yaptıkları katliamları kınıyorum. İnşallah Filistin’in kurtuluşuna ve Müslümanların birlik ve beraber olmasına vesile olur.” 

Ayrıca cenaze törenine Türkiye’yi temsilen TBMM adına Numan Kurtuluş, Filistin Dosluk grubu Başkanı Hasan Turan,  dostluk grubu üyesi Latif Selvi ve farklı partilerden siyasi liderler katıldı. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme