Konya'da sanayi üretimine kadın desteği
Konya sanayii her geçen gün gelişiyor. Bu gelişmeyle birlikte kalifiye ve ara eleman bulmada zorlanan Konya sanayiinde üretime katkı sağlamak için artık CNC Freze tezgahlarında bayanlar da çalışacak.
Konya’nın köklü sanayi kuruluşlarından MVD Makine, başlattığı eğitim faaliyetleriyle çalışanlarını özel eğitimden geçiriyor. Firma bu sayede fabrikasındaki bayan istihdam sayısını arttırmayı hedefliyor.
1950 Yılında Konya’da faaliyetlerine başlayan, Metal ve sac işleme makineleri üretiminde başlıca CNC Abkant Presler, Fiber Lazer Makineler, CNC Giyotin Makaslar, CNC Panç Presler ve Plazma Kesim Makineleri üreterek, istikrarlı büyümesini sürdüren bu sayede Türkiye’ni n ilk 5 şirketi arasında yer alan MVD Makine, 47 bin metrekarelik üretim üssü ile 90’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirirken, insan odaklı yatırımlarına da devam ediyor.
Yönetim Kurulu Başkanlığını Mehmet İnan’ın yaptığı MVD Makine İnsan Kaynakları Müdürü Uğur Çetinkaya ve MVD Makine Eğitim Koordinatörü İbrahim Dik eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Sanayicilerimize örnek olacak
Sanayi üretiminde bayan çalışabilirmi? ön yargısını yıktıklarını aktaran Uğur Çetinkaya, “ Bayan arkadaşlarımız ilk başta işe tereddütle baktılar ama işin bayanlar tarafından da kolaylıkla yapılabileceğini gördükten sonra eğitim faaliyetlerimiz başladı. Çünkü makineleri kullanmak o kadar da kas gücü gerektirmiyor. Vinçler ve programlar sayesinde üretim bayanların da rahatlıkla çalışabilecekleri bir ortam haline geliyor. Artık sanayimizde CNC Dik İşlem Operatörü olarak bayan arkadaşlarımız da çalışıyor” diye ifade etti. İstihdama önem verdiklerini söyleyen Uğur Çetinkaya “Kurulduğu günden bu tarafa, müşteri memnuniyetini ilke edinen şirketimiz, şeffaf yönetim anlayışı, nitelikli insan kaynağı ile doğru ve zamanında kaliteli çözümler sunarak, bugün hem yurt içinde hem de yurt dışında aranılan firmalar arasındadır. Sektördeki başarımızın arkasında, işine tutku ve sevgiyle bağlı nitelikli insan kaynağımızın bitmek bilmeyen azmi ve enerjisi bulunmaktadır. Sürdürülebilir büyüme potansiyelini ileriye taşımak adına karşımıza çıkan en önemli problemlerden biride nitelikli personel istihdamıdır” dedi.
Bayanlar oldukça verimli
MVD Makine olarak bu yılın ortalarında MVD Akademi’yi kurarak şirketimizde ihtiyaç duyduğumuz iş gücünü kendimiz eğitme sürecine yöneldik ifadelerini kullanan Uğur Çetinkaya, “Bu kapsamda, kendi bünyemize dahil ettiğimiz teknik öğretmenimiz ve mühendislerimiz ile özellikle CNC Freze alanında 8 kursiyerimizin eğitimlerinin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Kursiyerlerimiz yaklaşık 3 ay süren bu eğitim sürecinde hem pratik hem de teorik bilgiyi edinme ve deneyimleme fırsatı bulmuşlardır. Kursiyerlerimizin eğitim sürecinde maaş ve sigortaları şirketimiz tarafından yapıldı. Sektörde ilkleri kendine ilke edinen şirketimiz özellikle bu noktada kadın istihdamına önem vermekte olup 3 tane kadın CNC Freze operatörü yetiştirdi. Daha da yetiştirecektir. Ağustos ayı içerisinde başlayacak 2. Kurs için, sınırlı sayıda kontenjanlar için başvurular başladı. En az lise mezunu, askerlikle ilişiği olmayan, bay ve bayan başvurularını Konya Organize Sanayiinde bulunan fabrikamızın İnsan Kaynakları Müdürlüğüne şahsen kabul ediyoruz” diye ifade etti.
Eğitimlerimiz devam edecek
37 yıl Meslek Eğitim Merkezleri, Meslek Liselerinde Meslek öğretmenliği yapan MVD Makine Eğitim Koordinatörü İbrahim Dik, “ Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnan bey’ de aynı zamanda bir eğitimci, bana böyle bir projesi olduğundan yıllar önce bahsetti. Birlikte uyguladık ve başardık. Öğrencilerimize teknik resimle başladık. Bu üç aylık eğitimin sonunda profesyonel çizim yapabilecek seviyeye geldiler. Sabah tan öğle ye kadar çizim yapıp öğleden sonra da tezgahlar da bire bir uygulamalı eğitimlerimiz devam etti. İlk sertifikalarımızı önümüzdeki günlerde vereceğiz. Eğitimlerimiz devam edecek. Şirketimizde daha çok bayan arkadaş istihdam etmeyi hedefliyoruz” dedi.