• Haberler
  • Konya
  • Konya'da kurulan semt pazarlarında tezgah az ilgi yoğun oldu

Konya'da kurulan semt pazarlarında tezgah az ilgi yoğun oldu

İçişleri Bakanlığının hafta sonu yayınladığı genelge ile semt pazarları kısmi olarak açıldı. Yalnızca temel ihtiyaçların satıldığı pazarlarda az sayıda açılan tezgahlara vatandaşın ilgisi yoğundu. 

Konya'da kurulan semt pazarlarında tezgah az ilgi yoğun oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TATSIZ TUZSUZ BİR PAZAR

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “ Pazar Yerleri” konulu genelge sonrası, tam kapanma dönemindeki ilk pazar alışverişleri cumartesi günü gerçekleşti. Yayınlanan genelgede Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında kurulan pazarlarda özellikle köylerden gelen yaş sebze/meyve ile fide satışı ile temel gıdalara izin verildi. Temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına ise izin çıkmadı. Elindeki ürünün bozulmasını istemeyen pazarcı da ürününü az getirdi. Böyle olunca şehirde kurulan çoğu semt pazarlarında tezgahlar boş kaldı.

VATANDAŞ PAZARDAN ELİ BOŞ DÖNDÜ

Buna rağmen pazar günleri market ve süper marketlerin kapalı olması nedeniyle vatandaşlar açılan az sayıda tezgahlara yöneldiler. İhtiyaçlarını iftara doğru bırakan vatandaş ise pazarlardan eli boş döndü. İhtiyaçlarını alamayan vatandaş tepki gösterdi. Pazar yerlerinde ise emniyet ve zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürdü. Pazar alanında yapılan anonslarda ise vatandaşların ihtiyaçlarını ivedilik içinde giderip pazardan ayrılmaları istendi. Emniyet ve zabıta ekipleri de Pazar içinde denetimlerini aralıksız sürdürdü

Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak Valilik/Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirler alınacak. Bu amaçla mevcut pazar yerleri genişletilecek veya ilave pazar alanları oluşturulacak. Pazar yerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellenecek.

Pazar yerlerinde Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtildiği üzere sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakılacak. Her bir pazar yerinde gerekli kontrolleri yapmak için başta zabıta olmak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilecek, görevlendirilen personel tarafından pazar yerlerinin içerisinde yoğunluk oluşmaması için gerekli tedbirler alınacak, bu kapsamda içerdeki yoğunluk azaltılana kadar yeni müşteri girişine geçici olarak izin verilmeyecek. (UFUK KENDİRCİ)

Bakmadan Geçme