• Haberler
  • Konya
  • Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünde Geleneksel Sanatlar Sergisi Açıldı

Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünde Geleneksel Sanatlar Sergisi Açıldı

Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünde, staj gören öğrenciler sergi açtı

Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünde, yaz stajı kapsamında eğitim alan öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergi ziyarete açıldı. Sergi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi' nin Güzel Sanatlar Fakültelerinden gelen 17 öğrencinin emekleriyle hayat buldu.Öğrenciler, bir ay boyunca geleneksel sanatları koruma ve yaşatma projesi çerçevesinde eğitim aldı.

Staj programında yer alan öğrenciler, restorasyon, kütüphanecelik, cilt yapım teknikleri ve kütüphanlerde önleyici koruma alanlarında hem teorik hem de pratik bilgi edindi. Eğitimler sonucunda yaklaşık 30 eser, öğrencilerin özverili çalışmalarıyla yeniden kullanılabilir hale getirildi.

Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünde Geleneksel Sanatlar Sergisi Açıldı

Serginin açılışında konuşan Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, programa katılan öğrencilerin sadece stajyer değil, aynı zamanda geleceğin sanatçı adayları olduğunu vurguladı. Şahin, öğrencilerin bu çalışmaları büyük bir aşkla ve titilikle gerçekleştirdiğini belirterek, "İlk hafta kütüphanecilik ve eser koruma hakkında teorik bilgiler verildi. Sonraki haftalarda ise öğreciler bu bilgileri pratiğe dönüştürdü ve kendi yeteneklerini sergiledi." dedi.

Açılış töreni, kurdele kesimi ile gerçekleşirken, sergiyi gezen akademisyenler öğrencilerden eserlerin restorasyon süreçleri hakkında bilgi aldı. Sergi, gelenekselsanatların korunmasına ve yeni nesiller tarafından yaşatılmasına katkı sağlaması açısından büyük ilgi gördü.

AA

Bakmadan Geçme