Konya Teknik Üniversitesi'nden 2 yılda 40 işbirliği protokolü
Kent ile bütünleşerek, kentle ortaklaşa bir yaşam kültürü oluşturma hedefiyle çalışmalarına yön veren Konya Teknik Üniversitesi, son iki yılda ulusal ve uluslararası düzeyde olmak üzere 40 kurum ve kuruluşla işbirliği protokolü imzaladı.
Savunma sanayi alanındaki iş birliklerine önem verildiğini her fırsatta dile getiren KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Üniversitemiz alanında uzman akademik kadrosu, nitelikli lisans ve lisansüstü mezunlarıyla ülkemizin kalkınmasını destekleyecek alt yapıya sahiptir. Ülkemizin stratejik kuruluşlarıyla işbirliği protokolleri imzalıyoruz. Örnek verecek olursak; Savunma Sanayii sektörünün geliştirilmesi ve bu alanda nitelikli Ar-Ge elemanlarının yetiştirilmesini amaçlayan “Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programına (SAYP) üniversitemiz dahil oldu. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), ASELSAN, ROKETSAN, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.(TEI), HAVELSAN arasında imzalanan protokolle hayata geçirilecek bu projeyle, önde gelen savunma sanayii şirketlerinde çalışanların Konya Teknik Üniversitesinde lisansüstü programlara katılarak savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilmesini hedefleniyor.
Yine Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) ile eğitim, öğretim ve araştırmaya yönelik diyalog geliştirmek ve kalıcı kılmak üzere gerekli koşulları düzenlemek amacıyla işbirliği protokolü imzaladık. Protokol; lisansüstü eğitime yönelik ortak tez ve proje çalışmaları gerçekleştirilerek özellikle öğrencilerin TUSAŞ’ın laboratuvar ve teçhizat alt yapısı ile tesislerini kullanarak akademik çalışmalar yapabilmelerine imkân tanıyacak.” dedi.
KTÜN’ün KOP bölgesinin tek teknik üniversitesi olarak birçok alanda yaptığı çalışmalarla öncü olma iddiasını sürdürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Özçelik “Üniversitemiz; teknoloji çağında, çağı yakalayan, araştırma ve geliştirme yeteneği ile donatılmış, rekabetçi, nitelikli projeler üreten, mühendisler, mimarlar ve teknikerler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu amaçla üniversitemiz tecrübeli akademik kadrosu, Anadolu’nun sanayi merkezindeki konumu, üniversite-sanayi odaklı araştırmaları, stratejik kuruluşlarla iş birliği, Ar-Ge faaliyetleri, Erasmus ile uluslararası eğitim imkanı veren üniversitelerle etkileşimi, dolayısıyla gelişimin öncüsü olmaya devam eden ve teknik üniversite olarak sorumluluğunu bilen, yenilikçi bir devlet üniversitesidir.
Bunun neticesi olarak da TÜBİTAK MARTEK, TÜBİTAK MAM, İNNOPARK, Konya Selçuk TTO gibi birçok sanayi ve kamu kuruluşunda öğretim elemanlarımız projelerde akademik danışman olarak görevlendirilmektedir. Dolayısı ile imzalanan protokoller ve ortaya koyduğumuz çalışmalarımız ile bölgeye ve ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz.” dedi.