Konya Şeker 11 sıra yükseldi

Konya'nın önde gelen sanayi kuruluşlarından Bölgenin gururu Konya Şeker San. ve Ticaret A.Ş., son bir yıl içinde gösterdiği ilerleme ile adından söz ettiriyor.

İstanbul Sanayi Odası'nın 2022 Yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 63. Sırada yer alan Konya Şeker San. ve Tic. A.Ş., 2023 yılı sıralamasında 11 Basamak yükselerek 52. sırada yer aldı.


Konya Şeker bu çıkışı ile tarım ve gıda sektöründeki öncü konumunu koruyarak ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamakta ve sektördeki güçlü konumunu daha da sağlamlaştırmış durumda. 

Konya Şeker kuruluşu olan Panagro Tarım Hayvancılık Gıda San. ve Tic. A.Ş. ise 2023 verilerine göre 17 sıra yükselerek 305. sırada yer aldı.


Yerel ekonomiye ve bölgesel kalkınmaya olan katkılarıyla dikkat çeken Konya Şeker’in gelecekte de benzer başarılarını sürdürmesi bekleniyor.

Özel Haber
Yorumlar 1
Ahmet Kara 25 Haziran 2024 18:54

İso'da; Konya Şeker zaten ilk 50 deydi. Geçici verilen kotayla ve asıl şekere gelen büyük zamlarla zaten çok daha iyi bir sıralamada olması gerekirdi. Panagro Et ve Süt Tesisi 160. Sıralardan 300.sıralara gerilemiş. Soma ve Kangal Enerji Tesisleri döviz bazında elektriğe yüzde yüz gelen zamlara rağmen Soma 28 sıra, Kangal ise 66 Sıra birden düşmüş. Üretim eksiklikleri maalesef ciddi rakamlara yansımış. Bu düşüşleri birde başarıymış gibi haber yaptırmak biraz garip olmuş.

Bakmadan Geçme