• Haberler
  • Ekonomi
  • Konya Sebze ve Meyve Hal Fiyatları Güncellendi: Sebzede Biberin Zirvesi, Meyvede Çilek

Konya Sebze ve Meyve Hal Fiyatları Güncellendi: Sebzede Biberin Zirvesi, Meyvede Çilek

Konya Hali'nde sebze ve meyve fiyatları güncellendi. Meyvelerde zirveyi çilek alırken sebzede en yüksek fiyatın sahibi kültür mantarı oldu...

Konya Hali'nde sebze ve meyve fiyatları güncellendi. Biber çeşitleri sebze kategorisinde fiyat dalgalanmaları ile dikkat çekerken, en yüksek fiyatlı sebze kültür mantarı oldu. Meyve kategorisinde ise çilek, kilogram başına 150 TL’ye kadar çıkarken, en pahalı meyve olarak öne çıktı.

Sebzeler arasında biber çeşitleri dikkat çekiyor. Cin biberi 30-65 TL aralığında işlem görürken, dolmalık biber 30-55 TL arasında satışa sunuluyor. Kapya biber ise salçalık olarak 12-25 TL aralığında, köy biberi ise 35-63 TL arasında alıcı buluyor.

Meyve tarafında ise çilek, kilogramı 100-150 TL arasında satılırken, elma çeşitleri 15-45 TL arasında fiyatlandırılıyor. Yerli muz 35-55 TL aralığında iken ithal muz fiyatları 50-75 TL arasında değişiyor. Avokado ise adet başına 30-60 TL’den satılıyor.

Halkın mutfak alışverişini etkileyen bu fiyatlar, sezonluk üretim ve taleple değişiklik gösterebiliyor. Pazardaki bu fiyat hareketliliği, Konya halkını daha uygun ürünler arayışına yönlendiriyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme