• Haberler
  • Asayiş
  • Konya polisinden dolandırıcılara operasyon: 8 tutuklama

Konya polisinden dolandırıcılara operasyon: 8 tutuklama

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından internet dolandırıcılarına yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu 8 kişi tutuklandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya polisinden dolandırıcılara operasyon: 8 tutuklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesaplarından sanal bahis ile kişileri zengin edecekleri yalanıyla kandırarak dolandıran şüphelilerin yakalanması için harekete geçti. 2 ay devam eden çalışmalar çerçevesinde Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Eskişehir ve Kahramanmaraş olmak üzere 6 ilde toplam 9 şüpheli şahsı yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Düzenlenen operasyon sonucu 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve araçlarında gerçekleştirilen aramalar neticesinde para sayma makinesi, bir miktar nakit para ve çok sayıda dijital materyal tespit edilerek ele geçirildi. Siber ekiplerince şüpheli şahısların hesap hareketleri incelendiğinde, mağdurlardan elde edilen 8.143.200 TL para girişinin olduğu, hesaplarından ise 8.092.978 TL paranın kripto borsa şirketlerinde bulunan hesaplara gönderildiği belirlendi.

8 TUTUKLAMA

Gözaltına alınan 9 şüpheli şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme