Konya' nın yaz akşamları 'Konya Baranası' ile renkleniyor

Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Merkezi, Konya kültürünün önemli bir parçası olan Geleneksel Konya Baranası' nı yaz akşamlarında misafirleriyle buluşturuyor.

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Meram ile Konya kültürünü en güzel şekilde tanıtmayı amaçlayan Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi (Müze Meram), yaz akşamlarını Geleneksel Konya Baranası etkinliği ile renklendiriyor.

Şehrin önemli kültürel miraslarından biri olan bu gelenek, sadece bir eğlence değil, aynı zamanda katılımcıların bir araya gelip sohbet ettikleri ve Konya' nın derin kültürel birikimini yaşattıkları bir buluşma olarak öne çıkıyor.

Konya' nın yaz akşamları 'Konya Baranası' ile renkleniyor

BARANA GELENEĞİ YAŞATILIYOR

Konya Baranası, dertleşmenin, sohbet etmenin ve türkülerin eşliğinde hayatın yorgunluğunu geride bırakmanın geleneksel bir yöntemi olarak biliniyor. Müze Meram, bu köklü geleneği orjinal haliyle ikramlar eşliğinde misafirlerine sunuyor.

Barana sırasında katılımcılar müziği dinlerken konuşmaz, ancak aralarda sohbet edebilirler. Sohbetin konusunu ise meclisin en yaşlısı ya bilgisine hürmet edilen kişi belirler. Solist, dilerse katılımcılardan da müziğe eşlik etmelerini isteyebilir.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve online bilet satın almak isteyenler muzemeram.com adresini ziyaret edebililer.

MÜZE MERAM İLE KONYA' NIN MİRASINA YOLCULUK

Müze Meram, Meram Evi konseptindeki iki binada şehir ve yaşam kültürünü sergiliyor. Sekiz odadan oluşan müzede, hane içi yaşam, sosyal ve toplumsal yaşam etnografik malzemeler, balmumu heykeller ve döneme uygun dekorasyonlar eşliğinde tanıtılıyor. Müzenin bahçesinde ise Meram' a özgü meyve ağaçları, geleneksel mutfak atölyeleri ve sebzelerle dolu bir bağ yer alıyor. Ziyaretçiler, burada Konya' nın yerel mutfak kültürü ile el işi atölyelerinde deneyimleyici etkinliklere katılabiliyor.

Konya' nın yaz akşamları 'Konya Baranası' ile renkleniyor

Müze Meram, aynı zamanda Geleneksel Konya Yemekleri Eğitimi, Geleneksel El İşi Atölyeleri, Meram Sohbetleri ve Konya Baranası gibi etkinliklerle Konya kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme