• Haberler
  • Konya
  • Konya'nın Toplu Taşıma Problemini İronik Bir Dille Anlattılar

Konya'nın Toplu Taşıma Problemini İronik Bir Dille Anlattılar

Konya'nın Selçuklu ilçesi Akademi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, toplu ulaşım sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor. WhatsApp grubu üzerinden paylaşılan mesajlarda, vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları ironik bir dille ifade ederek gündeme getirdi.

Konya'nın Selçuklu ilçesi Akademi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, toplu ulaşım sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor. WhatsApp üzerinden paylaşılan mesajlarda, vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları ironik bir dille ifade ederek gündeme getirdi.

WhatsApp grubunda paylaşılan mesajlarda, toplu taşıma seferlerinin yaz tarifesi nedeniyle neredeyse yarıya düşürüldüğü belirtildi. Mahalle sakinleri, özellikle işe gitmek zorunda olan vatandaşların bu durumdan büyük sıkıntı yaşadığını vurguladı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaz tarifesi uygulamasıyla ilgili eleştiriler, esprili bir dille ifade edildi.

Bir mahalle sakini, "Saygıdeğer Akademi Mahallesi Ardıçlı TOKİ Sakinleri, Sakinliğinizi koruyunuz. Malumunuz üzere; toplu taşımayla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi yaz tarifesi uyguluyor. Öğrenciler olmadığı için, işe giden insanların da olmayacağı düşüncesiyle otobüs ve tramvay seferleri neredeyse yarıya düşürüldü. Bizi yöneten insanlar genel olarak bizim iyiliğimizi düşünürler. Mesela bunun için neler yaparlar, gelin birlikte bakalım," şeklinde başlayan mesajında, duraklarda bekleme sürelerinin uzatılması, otobüslerin hıncahınç doldurulması gibi durumları eleştirdi.

İronik bir üslupla devam eden mesajda, "Vatandaşlarımızın Ardıçlı'nın temiz havasından daha fazla istifade etmeleri için duraklarda bekleme süresini uzatırlar. Bedavadan sauna hizmeti sunar. Toplumun birbiriyle daha da kaynaşmasını sağlamak için otobüslerini hıncahınç doldurur. Yeni nesle tartışma kültürü kazandırmak için şoförle ve vatandaşla nasıl konuşulacağı konusunda yardımcı olur. Zorlu yaşam koşullarında hayatta kalmayı öğretir. Survivor Ardıçlı (you come back now you hear)" ifadelerine yer verildi.

Başka bir mahalle sakini ise, "Sağ olsunlar, Türkiye'deki yaşam şartlarına maksimum seviyede uyum sağlamamız için çok uğraşıyorlar. Yoksa sakin bir şekilde yaşayacaktık," diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer yapılan paylaşımlar ise şu şekilde:

"153 numaralı hattan arayıp şikayet kaydı da oluşturulabilir ki az önce aradım ne kadar çok olursa o kadar iyi olur"

"Seçime kadar 8.50 tl idi seçimden sonra 13 tl oldu. Ben şeçim öncesi zararını azaltmak için böyle bir tarifeye geçildiğini düşünüyorum. Nasıl olsa belediyeyi kazandılar şimdi vurgun zamanı."

"Fakat şöyle bir durum var soförler ön kapıdan alamadıkları zaman orta ve arka kapıları açıyorlar böylece diğer kapılardan binen çoğu vatandaş kartlarını okutmadan yolculuk yapıyor bu da belediyenin zararına bir durum. Diğer vatandaşlara da haksızlık."

"Ve ben şuna şahit oldum yaşlı bir kadın kalabalıkta çok sıkıştıgı için erkenden inmek zorunda kaldı çok terlemiş ve nefessiz kalmıştı."

"gerçekten zor anlar ve kimse bu şekilde yaşamayı hak etmiyor. 51-61 Aradıçlı'nın Konya'dan büyük olduğunu kanıtlama zamanı."

"İnşallah sesimizi duyan olur"

Vatandaşların toplu ulaşım sorunlarına yönelik bu ironik tepkileri, yetkililerin konuya daha fazla dikkat çekmesini umuyor. Mahalle sakinleri, toplu taşıma seferlerinin arttırılması ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yetkililerden çözüm bekliyor.

Konya'nın Toplu Taşıma Problemini İronik Bir Dille Anlattılar
Konya'nın Toplu Taşıma Problemini İronik Bir Dille Anlattılar
Konya'nın Toplu Taşıma Problemini İronik Bir Dille Anlattılar
Konya'nın Toplu Taşıma Problemini İronik Bir Dille Anlattılar
Konya'nın Toplu Taşıma Problemini İronik Bir Dille Anlattılar
Özel Haber
Yorumlar 5
Gonyalı 28 Haziran 2024 20:18

Gerçekten benim hep merak edipde cvp bulamadgım bi sorunum var neden bu bunaltıcı sıcak yaz günlerinde sırt sırta gitmemize rağmen klimalar çogu zaman çalıştırılmıyor lütfen yetkililerden biri beni aydınlata bilirmi. Sauna gibi içersi.ter kokusuda ayrı konu tabi.

Ardicli toki sakini 28 Haziran 2024 15:07

Kesinlikle doğru otobüsler zaten normalde burada yaşayan sayısına göre az geliyorken bide seferlere azaltma yapılması tamamıyla saçmalık insanlar bu sıcakta bunalmadan duramiyorken bide tıkış tıkış otobüse binmeye zorlanıyor inanmayan herkesi ardicli tokiye bekleriz (işlek saatlerden bahsediyorum gece kimse seferde yoğunluk olmasını istemez zaten iş saatleri okul saatleri bunları kastediyorum)

yurt hademesi 28 Haziran 2024 11:55

hiç bir tokide böyle bir ses yükselmemiştir. Haber gerçekleri yansıtıyor.

Halk Görevlisi 28 Haziran 2024 11:31

Alt tarafta fotoğrafları var sayın devlet görevlisi.

Devlet Görevlisi 28 Haziran 2024 10:32

Hani nerede Whatsap konuşması. Yalan haber yapmaya utanmıyor musunuz_ Sizi mahkemeye vereceğim.

Bakmadan Geçme