• Haberler
  • Konya
  • Konya'nın 'Tıslayan böceği' ilgi odağı oldu

Konya'nın 'Tıslayan böceği' ilgi odağı oldu

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nde sergilenen Madagaskar tıslayan hamam böcekleri, çıkardığı sesten dolayı ilgi odağı oldu.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nde sergilenen Madagaskar tıslayan hamam böcekleri, çıkardıkları ilginç seslerle ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Bahçe, kelebeklerin yanı sıra çeşitli böcek türlerine de ev sahipliği yaparak ziyaretçilerine unutulmaz anlar sunuyor.

Özellikle çocukların ilgisini çeken Madagaskar tıslayan hamam böcekleri, görevlilerin rehberliğinde inceleniyor ve cesaret eden çocuklar böcekleri ellerine alarak gözlem yapma imkanı buluyor.

Konya'nın 'Tıslayan böceği' ilgi odağı oldu

6 santimetreye kadar uzayan boyları ve zırhı andıran gövdeleriyle dikkat çeken bu böcekler, doğada yaprak ve dal parçalarının arasında yaşamayı tercih ediyor.

BU BAHÇE DOĞAYLA BAĞ KURDURUYOR

Tropikal Kelebek Bahçesi'nin Baş Biyoloğu Turgut Tuş, bahçedeki etkinliklerin özellikle çocuklara doğa sevgisini aşılamayı hedeflediğini belirtti.

Konya'nın 'Tıslayan böceği' ilgi odağı oldu

Tuş, Türkiye' de doğal ortamda bulunmayan kral kelebekleri, büyük amazon papağanları ve dal böcekleri gibi türleri tanıtarak çocukların ilgisini artırdıklarını söyledi.

"Madagaskar tıslayan hamam böceği gibi ilginç canlılar, ziyaretçilerle buluştuğunda büyük bir heyecana sebep oluyor. Afrika kıtasına özgü bu böcek, dünyanın en büyük böcek türlerinden biri. Ziyaretçilerimizin doğayla bağ kurması için farklı türleri sergilemeye devam ediyoruz"

diyen Tunç, bu böceklerin ürkütücü görünümlerine rağmen tamamen zararsız olduğunu vurgulayarak, çıkardıkları tıslama sesinin böcekleri avcılardan koruduğunu da şu sözlerle belirtti;

"Erkek böcekler tehdit altında olduklarında yılan sesi çıkararak avcılarını yanıltıyor. Teraryum bölümümüzde sürekli olarak sergilenen bu böcekler, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Belli dönemlerde çocuklara böceklere dokunma fırsatı vererek onların doğayla etkileşimlerini artırmayı amaçlıyoruz."

Bakmadan Geçme