Konya'nın 31 İlçesinde Hava Durumu

Konya'nın 31 ilçesinde hava durumunu sizler için derledik. Meteorolojiden edindiğimiz bilgilere göre şehir genelinde çoğunlukla bulutlu bir hava öngörüyor ancak zaman zaman parçalı bulutlu ve açık dönemlerin de yaşanacağı tahmin ediliyor.

Konya'da önümüzdeki hafta boyunca değişken bir hava durumu bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, şehir genelinde çoğunlukla bulutlu bir hava öngörüyor ancak zaman zaman parçalı bulutlu ve açık dönemlerin de yaşanacağını belirtiyor.

Özellikle 27 Mart, 28 Mart ve 30 Mart tarihlerinde sağanak yağışların artması bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte hava koşullarının daha da değişkenlik gösterebileceği uyarısı yapılıyor.

Sıcaklık açısından ise haftanın başlangıcında 8°C ile 24°C arasında dalgalanmalar yaşanacak. Ancak hafta sonuna doğru sıcaklıkların düşeceği ve 3°C ile 20°C arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

İlçelere göre detaylara bakıldığında, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Cihanbeyli, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde genel olarak benzer bir hava durumu bekleniyor. Ancak Karapınar, Kulu, Yunak ve Ereğli ilçelerinde sağanak yağış ihtimalinin diğer bölgelere göre daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Sıcaklıkların ise kuzeydeki ilçelerde, özellikle Akören, Cihanbeyli, Taşkent ve Seydişehir gibi yerlerde diğer ilçelere göre biraz daha düşük olabileceği öngörülüyor.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların hava durumu değişikliklerine karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme