• Haberler
  • Konya
  • Konya mutfağının temelini olan 'Mevlevi Mutfak Kültürü' Konya Kitap Günleri'nde anlatıldı!

Konya mutfağının temelini olan 'Mevlevi Mutfak Kültürü' Konya Kitap Günleri'nde anlatıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafında düzenlenen 11'inci Konya Kitap Günleri'nde 21 Ekim pazartesi günü Doç. Dr. Yılmaz Seçim Mevlevi mutfak kültürü ve yemek çeşitliliği konusunda söyleşi gerçekleştirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya mutfağının temelini olan 'Mevlevi Mutfak Kültürü' Konya Kitap Günleri'nde anlatıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafında düzenlenen 11’inci Konya Kitap Günleri’nde 21 Ekim pazartesi günü Doç. Dr. Yılmaz Seçim Mevlevi mutfak kültürü ve yemek çeşitliliği konusunda söyleşi gerçekleştirdi.

Mevlevi mutfak kültürünün Konya mutfağının temelini oluşturduğunu ifade eden Seçim, “Bu zengin kültürün yeterince anlatılamaması nedeniyle maalesef zamanla unutulmaya yüz tutmuştur. Ancak son dönemde yapılan çalışmalar ile yeniden gündeme gelmiş ve dikkat çekmiştir. Mevlevi mutfağının sadece yemeklerden ibaret olmadığını aynı zamanda bir kültür olduğunu ifade etmekte fayda var.” dedi.

Konya mutfağının temelini olan 'Mevlevi Mutfak Kültürü' Konya Kitap Günleri'nde anlatıldı!Dünyada adına türbe yapılan ilk isim olan Aşçı Dede Ateşbaz-i Veli hazretlerini gastronomi camiasına tanıtmak için festival, organizasyon ve etkinliklerin yapılması gerektiğini belirten Seçim, programa olan yoğun katılımdan memnun olduğunu dile getirdi.

Seçim, söyleşi sonrası yeni çıkan “Çatalhöyük kenti Çumra Mutfak Kültürü ve Yemek Çeşitliliği” isimli kitabının yanı sıra Konya Mutfağı, Geleneksel Mutfak Ürünleri, Temel Mutfak Bilimleri ve İleri Mutfak Bilimleri kitaplarını imzaladı.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme