• Haberler
  • Konya
  • Konya Milletvekili Selman Özboyacı'dan Küba Büyükelçisi'ne ziyaret

Konya Milletvekili Selman Özboyacı'dan Küba Büyükelçisi'ne ziyaret

TBMM Türkiye-Küba Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Konya Milletvekili Selman Özboyacı ve beraberindeki heyet, Küba'nın Türkiye Büyükelçisi Luis Alberto Amaros Nunez'i ziyaret etti. 

Konya Milletvekili Selman Özboyacı'dan Küba Büyükelçisi'ne ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyaretin kendileri açısından büyük bir önem arz ettiğini belirten Büyükelçi Luis Alberto Amaros Nunez, “Birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğumuz MarkarEseyan’ın vefatı bizleri çok üzdü. Onun ardından sizlerin buraya gelmesi ve ilişkilerin devam etmesi adına gösterdiğiniz nazik ziyaret ülkemiz açısından çok önemli, bizim içinde büyük onur. Kıymetli Başkanımız ve üyelerimiz ile sürekli irtibat halindeyiz. Özellikle Selman Özboyacı Başkanımızın genç olmasından dolayı ilişkilerimizin daha dinamik ve hızlı olacağını inancındayız. Küba olarak önümüzdeki yıl Türkiye ile Küba dostluğunun 70. yılını parlamentomuzda kutlayacağız. Hem Dışişleri Bakanlığı hem de ilgili kişiler ile önemli organizasyonlara imza atmayı düşünüyoruz. Hem Türkiye Hükümetine hem de Türk vatandaşlarına bize gösterdikleri ilgi ve destek için minnettarız. Bundan dolayı Küba olarak her zaman Türkiye’nin yanında olacağız” dedi.

“Türkiye, haksızlığa uğrayanların yanında olmaya devam edecek”

Küba’nın son zamanlarda yaşadığı ambargolar yüzünden büyük bir zorluk çektiğine dikkat çeken Dostluk Grubu Başkanı Selman Özboyacı, Türkiye olarak haksızlığa uğrayanların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Bu noktada tavırlarının net olduklarına dikkat çeken Özboyacı, “Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın; afette, her hangi bir insani krizde ve farklı mağduriyetlerde coğrafya farketmeksizin orada olmaya devam edecek.” dedi. Türkiye’nin geride bıraktığı yıllarda birçok konu ile yüzleştiğinin altını da çizen Özboyacı, terör örgütlerine karşı verilen mücadelede Küba’dan destek beklediklerini belirtti..

“Türkiye’nin ve Türk halkının yanındayız”

Coğrafik konum itibariyle terör konusunda Türkiye gibi zorluklar yaşadıklarını belirten Nunez, “Küba olarak Türkiye’yi çok iyi anlıyor ve yaşadıkları zorlukları paylaşıyoruz. Türkiye ve Küba, tüm ülkelerin dışında kendisine özgün tavrı olan iki ülke. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” ifadesine sonsuz bir inançla katılıyoruz. Terörün nereden ve nasıl geldiğine bakmaksızın Türkiye’nin haklı mücadelesinde yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakmadan Geçme