Konya merkez imam hatip yenileniyor

Konya'nın manevi mimarlarından merhum Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi ve şehrin ileri gelenleri tarafından temeli 29 Ekim 1951'de atılan Konya İmam Hatip Lisesi (Merkez İmam Hatip) yenileniyor.

Konya merkez imam hatip yenileniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

72 yıl boyunca binlerce öğrenci mezun eden ve Konyalıların yaşamında çok özel bir yeri bulunan lise, son depremler sonrasında kolonları ve duvarlarında hasar meydana geldi. Binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararının ardından harekete geçildi ve lisenin yıkım çalışmaları tamamlandı. Hazırlanan proje kapsamında da 64 derslikli spor ile konferans salonlarından oluşan yeni bir okul binasının yapımı için çalışmalar sürüyor. Konya tarihinin önemli hafızalarından birisi olan söz konusu okulun yeniden yapımı için ise Türk Anadolu Vakfı ve Konya İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, “Bir Tuğla da Sen Koy” adlı bir bağış kampanyası başlattı. 72 yıllık geçmişiyle Konya’nın yakın geçmişine ve eğitim hayatına damgasını vuran Konya İmam Hatip Lisesi (Merkez İmam Hatip) yenileniyor. 

Konya merkez imam hatip yenileniyor
YENİ BİNA İÇİN “BİR TUĞLA DA SEN KOY” BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI
Mülkiyeti Türk Anadolu Vakfı’na ait olan Merkez İmam Hatip Lisesi’nin yenileme çalışmaları kapsamında ise “Bir Tuğla da Sen Koy” adlı bir bağış kampanyası başlatıldı. 
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Konya İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fehmi Adam; “Konya İmam Hatip Okulu’muz, 29 Ekim 1951’de, şehrimizin manevi mimarlarından Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hoca Efendimizin ve Konya’nın ileri gelenlerinin dualarıyla atılmış, bir yılda da bitirilerek eğitim ve öğretime başlamıştı. O günden bugüne kadar aradan geçen 72 yılda memleketimize, milletimize, kendisine ve ailesine faydalı birçok gencimiz okulumuzdan mezun olmuş, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında her kademede hizmette bulunmuşlardır. Konya’nın yakın geçmişine ve eğitim hayatına damgasını vurmayı başarmış lise binamızın kolonları ve duvarlarında aradan geçen zamanın yanı sıra son depremler sonrasında hasarlar meydana geldi. Binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı ve hemen harekete geçildi. Lisemizin yıkım çalışmaları tamamlandı. Hazırlanan proje kapsamında da 64 derslikli spor ile konferans salonlarından oluşan yeni bir okul binasının inşası için çalışmalarımız sürüyor. Bu amaçla da Konya İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Türk Anadolu Vakfı olarak ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ adlı bir bağış kampanyası başlattık. Amacımız; fikrinde, temelinde ve her tuğlasında bizzat Konyalı hemşehrilerimizin emeği ile katkısı bulunan bu tarihi binanın yerine yapılacak yeni eğitim tesisin de aynı hassasiyetle hayata geçmesidir. Dolayısıyla güç birliği yapılarak, kolektif akılla ve Konyalı hemşehrilerimizin maddi ve manevi desteğiyle yeni binamızın yeni yüzüyle halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Tüm hemşehrilerimizin desteğini ve duasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Konya merkez imam hatip yenileniyor
Öte yandan; Konya İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği koordinasyonunda yürütülen söz konusu kampanyaya katılmak için www.merkezimamhatip.com adresinden detaylı bilgi alınabiliyor. 
“Bir Tuğla da Sen Koy” bağış kampanyası için bilgiler ise şöyle; 
HESAP ADI: TÜRK ANADOLU VAKFI
BANKA / ŞUBE: VAKIFLAR BANKASI / KONYA ŞB.
HESAP NO: TR90 0001 5001 5800 7297 3564 34
BAĞIŞ İÇİN YAZILACAK AÇIKLAMA: KONYA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNŞAATI İÇİN

Bakmadan Geçme