Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı 3 yaşında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın 3 yıldır hizmette olduğunu söyleyerek, hattın açıldığı günden bu yana 3 milyon 783 bin yolcuya ulaşım hizmeti verdiklerini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamasında Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın 8 Ocak 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldığını aktardı.

“3 MİLYON 783 BİN YOLCUYA ULAŞIM HİZMETİ VERDİK”

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın 3 yıldır hizmette olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, hattın açıldığı günden bu yana 3 milyon 783 bin yolcuya hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti verdiklerini söyledi. Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nı 2011'de, İstanbul-Konya YHT Hattı'nı 2014'te açmıştık. 2022'de de Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın tamamlayarak, Ankara-Karaman ve İstanbul-Karaman hatlarını hizmete sunduk. Bugüne kadar Ankara-Karaman Hattı'nda 2 milyon 214 bin, İstanbul-Karaman hattında 1 milyon 569 bin yolcu seyahat etti. Hattın açıldığı günden bu yana 3 milyon 783 bin yolcuya hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti verdik." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, Ankara-Karaman güzergahında karşılıklı 4, İstanbul-Karaman güzergahında da iki sefer düzenlendiğinin altını çizerek, "Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri arasında hızlı tren bağlantısı kuran hattımızla vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sunduk." dedi.Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı 3 yaşında!

Söz konusu hatla sağlanan zaman tasarrufuna dikkat çeken Uraloğlu, Karaman-Konya seyahat süresinin 40 dakikaya, Ankara-Karaman'ın 2 saat 40 dakikaya, İstanbul-Karaman'ın da 6 saate indiğini belirtti.

Uraloğlu, Karamanlıların hızlı trenle büyükşehirlere kolayca ulaşım sağladığını vurgulayarak Ankara-Konya-Karaman hattında 7, İstanbul-Konya-Karaman hattında da 15 istasyon bulunduğunu ifade etti.

1 MİLYON 457 BİN TON YÜK TAŞINDI

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın yük taşımacılığında da stratejik öneme sahip olduğunu dile getiren Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hattımız, Konya ve Karaman sanayi bölgelerini limanlara ve lojistik merkezlere bağlayarak ihracat ve ticaret hacminin artırılmasına katkı sağlıyor. Konya-Karaman hattında hızlı ve güvenilir yük taşımacılığıyla lojistik sektöründe yeni bir dönem başlatarak Türkiye'nin demir yolu taşımacılığındaki vizyonuna önemli katkı sağladık. Konya-Karaman Hattı'nda hızlı trenlerin işletilmediği zaman aralığında yapılan yük taşımacılığında bugüne kadar 3 bin 200 trenle 1 milyon 457 bin ton yük taşındı."

Uraloğlu, 2053 hedefleri doğrultusunda demir yolu hat uzunluğunu 28 bin 600 kilometreye çıkarmayı planladıklarını açıklayarak, Karaman'dan güney illerine doğru genişlettikleri ağın, Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Gaziantep hattıyla kesintisiz ulaşımı mümkün kılacağını vurguladı.


 

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme