• Haberler
  • Konya
  • Konya Gençlik Merkezi'nde sosyal medyadaki dezenformasyon üzerine eğitim verildi!

Konya Gençlik Merkezi'nde sosyal medyadaki dezenformasyon üzerine eğitim verildi!

Hâkimiyet.com Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Taner Özay, Konya Gençlik Merkezi bünyesinde eğitim gören öğrencilere, 'Sosyal Medya: Gerçekler ve Yanılgılar' üzerine eğitim verdi.

Sosyal medya alanındaki uzmanlığıyla bilinen Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Taner Özay, Konya Gençlik Merkezi bünyesinde eğitim gören öğrencilere, “Sosyal Medya: Gerçekler ve Yanılgılar” konusu üzerine eğitim verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, sosyal medyadaki dezenformasyona dikkat çekildi. 

Konya Gençlik Merkezi'nde sosyal medyadaki dezenformasyon üzerine eğitim verildi!

Sosyal medyada sunulan her içeriğe şüpheyle bakılmasını tavsiye eden Özay, “Sosyal medyada her gün yüzlerce dezenformasyon maruz kalıyoruz. Birçok kişi gördüğü içeriklerin doğruluğunu teyit etmeden paylaşım yapıyor. Yapılan paylaşımlarla birlikte dezenformasyon daha da büyüyor. Bu yüzden kullanıcıların gördüğü her içeriğe şüpheyle bakmasında fayda var.” dedi.

Konya Gençlik Merkezi'nde sosyal medyadaki dezenformasyon üzerine eğitim verildi!

AMAÇ; BİLİNÇLİ DİJİTAL BİREY YETİŞTİRMEK!

Eğitimde sosyal medyanın avantajları kadar risklerini de ele alarak, kullanıcıların bilinçli birer dijital vatandaş olmalarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini aktaran Müdür Taner Özay, "Teknolojinin hayatımızın her alanında etkisini artırdığı günümüzde, sosyal medya platformları bireylerin bilgiye ulaşma,

 iletişim kurma ve kendilerini ifade etme biçimlerini dönüştürdü. Ancak, bu dönüşüm beraberinde doğru ve yanlış bilginin hızla yayılabildiği bir ortamı da getirdi. 

'Sosyal Medya: Gerçekler ve Yanılgılar' eğitimi ile amacımız, arkadaşlara sosyal medyanın dinamiklerini doğru anlamalarını sağlamak ve dijital dünyada karşılaştıkları bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirme yetkinliği kazandırmaktı. Eğitimde, sosyal medyanın avantajları kadar risklerini de ele alarak, kullanıcıların bilinçli birer dijital vatandaş olmalarına katkıda bulunmayı hedefledik. 

Katılımcıların, dijital okuryazarlıklarını artırarak sosyal medyada daha etkin ve güvenli bir deneyim yaşamalarını sağlamayı umuyoruz. 

Bu tür eğitimler, bireylerin yanıltıcı içeriklere karşı daha dirençli hale gelmesine ve toplumsal anlamda daha sağlıklı bir bilgi ekosistemi oluşmasına yardımcı oluyor. Bize bu atmosferde sunum yapma imkanı tanıyan Gençlik Merkezi yönetimine ve eğitim boyunca desteğini esirgemeyen Doç. Dr. Salih Tiryaki hocama ayrıca teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme