• Haberler
  • Konya
  • Konya'dan yenilik: Taşınabilir hidroterapi cihazı TÜBİTAK'tan mükemmeliyet mührü aldı

Konya'dan yenilik: Taşınabilir hidroterapi cihazı TÜBİTAK'tan mükemmeliyet mührü aldı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Savaş Torlak, su tasarrufu sağlayan ve taşınabilir hidroterapi cihazıyla TÜBİTAK'ın prestijli 'mükemmeliyet mührü' ödülünü kazandı.

Taşınabilir hidroterapi cihazı TÜBİTAK'tan mükemmeliyet mührü aldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Drç Mustafa Savaş Torlak, geliştirdiği su tasarrufu sağlayan ve taşınabilir hidroterapi cihazı ile TÜBİTAK'ın prestijli "mükemmeliyet mührü" ödülüne layık görüldü.

Fizik tedavi alanında yaygın olarak kullanılan hidroterapiye ulaşımı kolaylaştırma ve maliyetleri düşürmek amacıyla çalışan Torlak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği'yle yerli imkanlarla iki yıl süren bir çalışma sonucunda cihazını tasarladı.

Geliştirdiği cihaz, geleneksel hidroterapi cihazlarının aksine yalnızca 3 litre su ile çalışıyor ve taşınabilir özellikte.

Konya'dan yenilik: Taşınabilir hidroterapi cihazı TÜBİTAK'tan mükemmeliyet mührü aldı

KLİNİKLERDE VE EVLERDE KULLANIMA UYGUN

Doç. Dr. Torlak, cihazın özellikle kas, eklem ve iskelet ağrıları, bel ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabileceğini belirtti.

Torşak, projeye duyduğu ilhamı şu sözlerle dile getirdi: 

"Hidroterapi uygulamaları genellikle büyük havuzlar ya da çok su harcayan kazanlı cihazlarla yapılmak zorunda. Bu cihazlarla her hasta için en az 40 litre su kullanılıyor. Geliştirdiğimiz cihazla bu miktarı 3 litreye düşürdük, aynı zamanda taşınabilir olması sayesinde hem kliniklerde hem de evlerde rahatlıkla kullanılabilir hale getirdik."

Torlak, hidroterapiyi daha ulaşılabilir hale getirmek amacıyla bu cihazı bu geliştirdiklerini ve cihazın az su tüketimi ile taşınabilir yapısının en büyük avantaj olduğunu vurguladı.

TÜBİTAK'ın 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı'na başvuran Torlak, yaklaşık 900 bin TL'lik destekle kendi şirketini kurduklarını ve cihazın daha da geliştirmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Konya'dan yenilik: Taşınabilir hidroterapi cihazı TÜBİTAK'tan mükemmeliyet mührü aldı

Bakmadan Geçme