• Haberler
  • Konya
  • Konya'daki o üniversitenin başarı anketi yayımlandı! Kaçıncı sırada yer aldı?

Konya'daki o üniversitenin başarı anketi yayımlandı! Kaçıncı sırada yer aldı?

İç Anadolu'nun parlayan yıldızı konumundaki Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) genel memnuniyet sırlamasında 11. sıraya yerleşerek B notu ile başarısını sürdürdü. 

Konya'daki o üniversitenin başarı anketi yayımlandı! Kaçıncı sırada yer aldı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız araştırma laboratuvarı Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı-ÜniAr tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması-TÜMA” 2024 sonuçları yayınlandı.

Buna göre, İç Anadolu’nun parlayan yıldızı konumundaki Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) genel memnuniyet sırlamasında 11. sıraya yerleşerek B notu ile başarısını sürdürdü. 

Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler tarafından belirlenen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’na (TÜMA 2024) Türkiye’deki 126’sı devlet ve 74’ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 200 üniversite katıldı ve 50 bin öğrenciden veri toplandı.

2016 yılından beri düzenli olarak yapılan araştırmaya katılan KTÜN öğrencileri, üniversitelerine yönelik memnuniyetlerini ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre KTÜN, ‘Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması’nda Türkiye’nin önde gelen Üniversitelerini geride bırakarak 126 devlet üniversitesi içerisinde 11. sırada, Devlet ve Vakıf Üniversitelerinin tümünün birlikte değerlendirildiği ‘Üniversiteler Genel Memnuniyet Sıralaması’nda 200 üniversite içerisinde 28. sırada yer aldı. 

Bakmadan Geçme