• Haberler
  • Konya
  • Konya'daki bu lise sunduğu imkanlarla adından sıkça söz ettiriyor!

Konya'daki bu lise sunduğu imkanlarla adından sıkça söz ettiriyor!

Konya'nın en çok tercih edilen, yükseliş trendinde olan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sunduğu imkanlarla adından sıkça söz ettiriyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'daki bu lise sunduğu imkanlarla adından sıkça söz ettiriyor!

Konya’nın en çok tercih edilen, yükseliş trendinde olan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya ve bölge illerde faaliyet gösteren okullara örnek olmayı sürdürüyor. Her geçen yıl yeni başarılara imza atan lise, öğrencilerine ücretsiz yemek, ücretsiz servis ve burs gibi imkanlar sunuyor. Gelin bu liseyi daha yakından tanıyalım.

“OKULUMUZU RAHATLIKLA İLK 10'DA SAYABİLİRİZ”

Öğrencilerine sunduğu eğitim olanaklarıyla adından sıkça söz ettiren meslek lisesinin müdürü Tayyip Sarı, lise ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Okulumuz 2017 yılında Konya Organizasyon Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalan protokol kapsamında özel program uygulayan proje okulu olarak belirlenmişti. Protokol kapsamında okulumuza devam eden tüm öğrencilerimize ücretsiz öğle yemeği, bunun yanında tüm öğrencilerimizin evlerden okulumuza ulaşımını sağlayan ücretsiz servisler, başarı bursları gibi birçok avantaj sağlamıştır. Proje kapsamında da birçok sosyal etkinlikler ve faaliyetleri TÜBİTAK 4006-2204 gibi Erasmus projeleri gibi birçok projeyle yürütmektedir. Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün desteğiyle 2017'den itibaren LGS taban puanı ile yani sınav ile alan okulumuz büyük bir yükseliş trendindedir. Türkiye'de endüstri otomasyon, metal alanında, makine alanında sınavla alan okullar içinde ilk 10'da rahatlıkla okulumuzu sayabiliriz.”

Konya'daki bu lise sunduğu imkanlarla adından sıkça söz ettiriyor!

“ESKİDEN BİR FİDANDI, BUGÜN MEYVELERİNİ GÖRÜYORUZ”

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özen, okulun eskiden bir fidan olduğunu, bugün ise bu fidanın meyvelerini vermeye başladığını belirterek, “Organize Sanayi'deki sanayicileri temsilen giren proje yürütme kurulu üyelerinden bir tanesiyim ama okulun proje okulu olmasından itibaren içinde bulunan bir sanayiciyim. Yaklaşık 8 yıl önce okulumuz proje okulu oldu. O günden bugüne dediğimiz gibi okulumuz bir fidandı. Şu gün artık biz onun ağaç olduğunu, meyvelerini vermeye başladığını görüyoruz. Gençlerimizden beklentimiz milli ve manevi değerlerine bağlı, üretime katkı sağlayacak, ülkesinin kalkınmasına yardımcı olacak, gençler olarak ailelerine destek olacak bir şekilde yetişmeleri ve ülkemizin üretimine de katkı sağlamaları.” ifadelerini kullandı.

Konya'daki bu lise sunduğu imkanlarla adından sıkça söz ettiriyor!SOSYAL ETKİNLİKLER

Lisede Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak çalışan Emre Tekin, okulda düzenlenen etkinliklere değinerek, “Okulumuzda pek çok sosyal etkinliğe öncülük etmekteyiz. Yani Endülüs okuma projesi, Anadolu Mektebi, E-Twinning projeleri, Erasmus projeleri, bunun yanı sıra yıl içinde yaptığımız mutat aralıklarla yaptığımız şiir dinletileri, Roman Kahramanları Festivali gibi pek çok etkinliğe, sosyal etkinliğe yer vermekteyiz. Yani şu anda bir maarif projemiz, maarif yüzyılı ile birlikte değişen müfredatlarımız var. Bu müfredatı sadece şu anda dokuzuncu sınıflarla devam ettireceğiz. Ardından bir sonraki senede 10, 11, 12 şeklinde bu yeni müfredat değişikliklerimiz elbette olacak. Yani bu kademeli bir şekilde, aşamalı bir şekilde gerçekleşecek.” şeklinde konuştu.

Konya'daki bu lise sunduğu imkanlarla adından sıkça söz ettiriyor!

Özel Haber

Bakmadan Geçme